Antena 3 CNN Externe Bilanţ al epidemiei de holeră din Zimbabwe: aproape 1.000 de morţi şi 16.000 de cazuri suspecte

Bilanţ al epidemiei de holeră din Zimbabwe: aproape 1.000 de morţi şi 16.000 de cazuri suspecte

Bilanţ al epidemiei de holeră din Zimbabwe: aproape 1.000 de morţi şi 16.000 de cazuri suspecte
15 Dec 2008   •   23:21

Epidemia de holeră din Zimbabwe a ucis 978 de persoane, începând din luna august, potrivit unui bilanţ întocmit luni de ONU, care confirmă progresul constant al acestei boli, informează AFP.
În total au fost diagnosticate 18.413 cazuri suspecte în întreaga ţară, potrivit cifrelor Biroului de coordonare a afacerilor umanitare al ONU (OCHA).
În precedentul bilanţ al ONU, emis la 10 decembrie, se menţiona moartea a 783 de persoane şi 16.403 cazuri suspecte.
Agenţiile umanitare ale ONU apreciază că această epidemie este "fără precedent" în Zimbabwe. Acestea au insistat în repetate rânduri asupra faptului că cifrele nu reflectă decât o parte din situaţie şi că numărul bolnavilor şi al deceselor este cu siguranţă cu mult mai mare.
Locuitorii statului Zimbabwe, care are cea mai mare rată a inflaţiei din întreaga lume, duc o luptă zilnică pentru a-şi procura hrana şi a găsi apă curată de băut.
Până în luna ianuarie, peste cinci milioane de oameni din Zimbabwe vor avea nevoie de ajutor umanitar de urgenţă. Deocamdată, Marea Britanie a hotărât să trimită un ajutor în valoare de 10 milioane de lire sterline, constând în principal în medicamente.
Holera este o boală infecţioasă care afectează intestinul subţire. Boala se manifestă prin tulburări digestive ca o diaree gravă, vomitări excesive, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului, prin pierdere de substanţe minerale şi are o rată a mortalităţii de 85%
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Zimbabwe
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close