Antena 3 CNN Externe De ce îi este frică lui Bill Gates când se gândeşte la 2022

De ce îi este frică lui Bill Gates când se gândeşte la 2022

În postarea de sfârșit de an, de pe blogul său, publicată recent de Bill Gates, intitulată „Motive de optimism după un an dificil”, acesta a făcut mai multe prognoze, de la pandemia de COVID care s-ar putea sfârși, până la evoluția metaversului în viitor.

De ce îi este frică lui Bill Gates când se gândeşte la 2022
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Dec 2021   •   13:01

O problemă anume ar putea încetini sau deraia o mare parte din acest progres, spune el. Este vorba despre neîncrederea oamenilor în guverne. „Este una dintre problemele de care sunt cel mai îngrijorat”, a scris el.

Instituțiile publice, a menționat Gates, ar trebui să fie actori majori în lupte precum abordarea schimbărilor climatice sau prevenirea unor viitoare pandemii. Dar acestea nu pot face prea multe dacă oamenii le resping îndrumările.

„Dacă oamenii tăi nu au încredere în tine, nu vor sprijini noi inițiative majore”, a scris Bill Gates pe blog. „Şi când apare o criză majoră, este mai puțin probabil ca aceștia să urmeze îndrumările necesare pentru a rezista furtunii”, a adăugat el.

O astfel de neîncredere a devenit deosebit de evidentă de când a lovit pandemia: dezinformările cu privire la COVID s-au răspândit în întreaga lume, împiedicând ratele de vaccinare şi în cele din urmă amânând sfârșitul pandemiei.

”Un domeniu care trebuie serios îmbunătățit este găsirea unor modalități de combatere a dezinformării. După cum am menționat, am crezut că cererea de vaccinuri va fi mult mai mare decât a fost în locuri precum Statele Unite. Este clar că dezinformarea (inclusiv teoriile conspirației care, din păcate, mă implică) au un impact substanțial asupra dorinței oamenilor de a se vaccina. Aceasta face parte dintr-o tendință mai mare de neîncredere în instituții și este una dintre problemele care mă îngrijorează cel mai mult în 2022”.

Însă este o problemă dificil de rezolvat, a recunoscut miliardarul, care a spus că nu este sigur cum ar trebui să se procedeze.

„De obicei, aici îmi expun ideile despre cum remediem problema. Adevărul este că nu am răspunsurile”, a scris el. „Plănuiesc să continui să caut şi să citesc ideile altora, în special ale celor tineri. Am speranța că generațiile care au crescut în mediul online vor avea idei noi despre cum să rezolve o problemă care este atât de adânc înrădăcinată”, a mai spus Bill Gates, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Bill Gates
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close