Antena 3 CNN Externe Bill Gates, avertisment îngrijorător despre pandemia de COVID-19: ”Este un risc cu mult peste 5% să nu fi trecut încă prin cel mai greu moment”

Bill Gates, avertisment îngrijorător despre pandemia de COVID-19: ”Este un risc cu mult peste 5% să nu fi trecut încă prin cel mai greu moment”

Bill Gates avertizează că există un risc „cu mult peste cinci procente” ca omenirea să nu fi trecut încă prin cel mai greu episod al pandemiei de COVID-19.

Bill Gates, avertisment îngrijorător despre pandemia de COVID-19: ”Este un risc cu mult peste 5% să nu fi trecut încă prin cel mai greu moment”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2022   •   20:11

Bill Gates a susținut că există riscul ca o variantă „și mai transmisibilă și chiar mai fatală” să fie generată.

„Nu este probabil, nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar este un risc cu mult peste cinci procente  să nu fi trecut încă prin cel mai greu episod al acestei pandemii”, a afirmat Bill Gates într-un interviu pentru The Financial Times.

Nu este prima dată când fondatorul Microsoft face predicții despre pandemie. În decembrie 2021, el și-a avertizat milioanele de urmăritori de pe Twitter să se pregătească pentru cea mai grea parte a pandemiei, iar în 2015 a declarat că lumea nu era pregătită pentru următoarea pandemie.

Avertismentul lui Gates vine după ce Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a avertizat săptămâna aceasta că oamenii trebuie să fie încă conștienți de prezența virusului și că scăderea numărului testărilor și relaxarea măsurilor restrictive cresc riscul de reapariție a virusului.

Bill Gates, care lansează săptămâna viitoare cartea ”Cum să prevenim următoarea pandemie”,  a sfătuit guvernele din întreaga lume să investească într-o echipă de epidemiologi și specialiști IT pentru a ajuta la identificarea și combaterea amenințărilor globale la adresa sănătății în viitor.

 

×
Subiecte în articol: Bill Gates pandemie COVID-19
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close