Antena 3 CNN Externe Bill Gates, noi predicții cu privire la pandemie: ”Omicron va crea multă imunitate”

Bill Gates, noi predicții cu privire la pandemie: ”Omicron va crea multă imunitate”

Bill Gates a făcut noi predicții cu privire la derularea pandemiei. Miliardarul a spus că varianta Omicron va crea multă imunitate.

Bill Gates, noi predicții cu privire la pandemie: ”Omicron va crea multă imunitate”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    12 Ian 2022   •   22:54

Deși noua tulpină face ravagii în multe state, cofondatorul Microsoft privește cu speranță către viitor. Bill Gates a spus că după ce va trece și acest val, statele vor înregistra “mult mai puține cazuri”.

Noile predicții au fost făcute în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe Twitter cu Devi Sridhar, președinte al catedrei de sănătate publică globală de la Universitatea din Edinburgh.

Gates a adăugat că, după ce se va întâmpla acest lucru, ”COVID-19 va fi tratat ca o boală sezonieră”.

Nu este singurul care are această părere. Unii experți au explicat și ei că răspândirea rapidă a omicronului, deși este cu siguranță periculoasă, ar putea oferi așa-numita „imunitate naturală” la suficienți oameni pentru a ajuta la conducerea pandemiei de COVID într-o fază ”endemică” mult mai puțin severă.

„Omicronul va crea multă imunitate, cel puțin pentru anul viitor”, a prezis Gates, potrivit CNBC.

După ce Covid-19 va ajunge în faza endemică, ”s-ar putea să fim nevoiți să ne facem vaccinuri anuale pentru Covid pentru o perioadă de timp”, la fel ca cele anuale împotriva gripei, a mai spus el.

Totuși, optimismul lui ar putea fi dat peste cap de apariția unei noi tulpini, mai ales dacă este mai gravă sau mai transmisibilă decât cele de până acum. Cu privire la acest scenariu, miliardarul a afirmat că este improbabil - dar cu siguranță nu imposibil.

”Nu este probabilă o variantă mai transmisivă”, a spus Gates pe Twitter, ”dar am fost foarte surprinși în timpul acestei pandemii”.

×
Subiecte în articol: Bill Gates omicron
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close