Antena 3 CNN Externe Bill Gates avertizează! Urmează alte două dezastre: "Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie"

Bill Gates avertizează! Urmează alte două dezastre: "Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie"

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, avertizează cu privire la două noi potențiale viitoare pericole cu care întreaga lume s-ar putea confrunta și care ar fi mult mai grave decât actuala pandemie de coronavirus. Asta în condițiile în care, în anul 2015, a avertizat cu privire la faptul că lumea nu este pregătită pentru următoarea pandemie, iar cinci ani mai târziu, milioane de oameni au fost afectați de SARS CoV-2.

Bill Gates avertizează! Urmează alte două dezastre: "Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie"
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    11 Feb 2021   •   15:09

Bill Gates a prezis, de asemenea, răspândirea uriașă a virusului, spunând că ”oamenii se vor simți suficient de bine în timp ce sunt infectați încât să urce într-un avion sau să meargă la o piață”.

În timpul unui discurs numit: ”Următorul focar? Nu suntem gata!” Bill Gates vorbea despre un nou virus nou, similar COVID-19, despre care spunea că lumea nu este pregătită pentru a-l primi. 

„Dacă ceva va ucide peste 10 milioane de oameni în următoarele câteva decenii, este probabil să fie un virus extrem de infecțios, mai degrabă decât un război! Nu rachete, ci microbi!”, spunea Bill Gates la acea vreme. 

”Va provoca un număr de morți mai mare decât am avut în această pandemie”

Însă cea mai recentă predicție a magnatului are o perspectivă sumbră. Gates este de părere că cele mai mari amenințări la adresa umanității se datorează schimbărilor climatice și bioterorismului.

"Bolile respiratorii sunt foarte înspăimântătoare, deoarece încă te poți plimba cu avionul, cu autobuzul, atunci când ești infectat. Spre deosebire de alte boli, cum ar fi Ebola, în care te afli deja pe un pat de spital în momentul în care încărcătura virală poate infecta alte persoane."

Potrivit lui Bill Gates, se pare că niciun virus nu este însă mai înspăimântător precum schimbările climatice și bioterorismul, scrie dailystar.co.uk.

„Una este schimbarea climatică. În fiecare an, aceasta va provoca un număr de morți mai mare decât am avut în această pandemie”, spune Bill Gates, definind apoi un alt pericol, pe care el îl numește „bioterorism“: „Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să creeze un virus mortal. Probabilitatea de a ne confrunta cu asta este mult mai mare decât o epidemie cauzată în mod natural, precum cea actuală“.

Miliardarul susține că nu există nicio modalitate prin care oamenii să poată opri viitoarele pandemii, deși a adăugat că „ne-am putea crește pregătirea, astfel încât să nu  mai avem niciodată un număr de morți apropiat de ceea ce avem astăzi”.

×
Subiecte în articol: Bill Gates
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close