Antena 3 CNN Externe Rușii au aruncat din avion o bombă peste școala din Bilogorivka, unde se adăposteau aproape 100 de persoane

Rușii au aruncat din avion o bombă peste școala din Bilogorivka, unde se adăposteau aproape 100 de persoane

Cel puțin doi oameni au fost ucişi în urma bombardării de către forțele ruse a unei şcoli din satul ucrainean Bilogorivka.

Rușii au aruncat din avion o bombă peste școala din Bilogorivka, unde se adăposteau aproape 100 de persoane
Sursa foto: Twitter @sternenko
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2022   •   10:43

Există însă temeri că 60 de persoane prinse sub dărâmături şi-ar fi pierdut viața, la rândul lor, a declarat duminică guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, citat de Reuters.

Oficialul ucrainean a precizat că forțele ruse au lansat sâmbătă după-amiază un atac aerian asupra școlii în care se adăposteau aproximativ 90 de persoane.

Ulterior, școala a fost lovită de o bombă lansată dintr-un avion rusesc. Incidentul a avut loc în jurul orei 16.37, ora locală, sâmbătă.

Bombardamentul a declanșat un incendiu care a cuprins clădirea și din care au fost salvați treizeci de oameni.

"Incendiul a fost stins după aproape patru ore, apoi molozul a fost îndepărtat și, din nefericire, cadavrele a două persoane au fost găsite. Probabil că toţi cei 60 de oameni aflați încă sub dărâmături au murit", a scris Gaidai pe canalul său de Telegram.

Bilogorivka este un sat situat la circa 10 kilometri vest de Lîsîceansk, bombardat intens de forțele ruse.

Relatarea faptelor de către administratorul regional amintește de bombardamentul rus de la jumătatea lunii martie asupra Teatrului Dramatic din Mariupol, unde în urma tirurilor ruse au murit peste 600 de oameni care se adăposteau în clădire.

Referindu-se la o altă localitate luată la țintă de ruși, Serghei Gaidai a declarat că, potrivit informațiilor preliminare, bombardarea satului Şîpilovo a distrus o casă iar 11 oameni au rămas prinși sub dărâmături.

Reuters notează că nu a putut verifica imediat aceste informații, iar dinspre partea rusă nu există un răspuns.

×
Subiecte în articol: Bilogorivka şcoală Serghei Gaidai
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close