Antena 3 CNN Externe Bin Laden: Obama pune bazele unor războaie de durată

Bin Laden: Obama pune bazele unor războaie de durată

Bin Laden: Obama pune bazele unor războaie de durată
Sursa foto: osama bin laden
04 Iun 2009   •   18:10

Osama bin Laden, liderul reţelei teroriste al-Qaida, afirmă, într-o înregistrare audio difuzată miercuri de postul Al-Jazeera, că preşedintele SUA, Barack Obama, continuă "politica de ostilitate" faţă de musulmani a predecesorului său George W. Bush.

"Obama continuă calea predecesorului său prin politica sa de ostilitate faţă de musulmani . El pune astfel bazele unor războaie de lungă durată", a declarat şeful al-Qaida, potrivit unor fragmente din mesajul său, difuzate de postul de televiziune Al-Jazeera.

În înregistrarea difuzată la puţin timp după sosirea la Ryad a preşedintelui american şi cu o zi înainte de discursul său de reconciliere adresat musulmanilor, joi, la Cairo, Osama ben Laden a declarat că Barack "Obama şi Guvernul său au răspândit sămânţa unei uri mai mari şi unei voinţe de răzbunare împotriva Americii".

El a dat ca exemplu în acest sens ofensiva dusă de armata pakistaneză împotriva talibanilor în Valea Swat. "Numărul acestor seminţe este echivalent cu cel al acelora care au suferit şi al acelora care au fost strămutaţi din Valea Swat", a spus acesta.

"Poporul american să se pregătească să continue să culeagă roadele a ceea ce au semănat conducătorii de la Casa Albă, în anii şi deceniile care vor veni", a declarat bin Laden.

Mesajul vine la o zi după o postare similară a numărului doi din Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri care susţinea că Obama deja a dovedit că este un duşman al musulmanilor.

Liderul reţelei teroriste al-Qaida a reproşat, de asemenea, preşedintelui pakistanez, Asif Ali Zardari, că a "primit cu armata lui ordinele lui Obama pentru a împiedica locuitorii din Swat să aplice sharia", legea islamică.

Armata pakistaneză a lansat în urmă cu cinci săptămâni o vastă ofensivă împotriva talibanilor în Valea Swat dând asigurări că a ucis peste 1.300 de insurgenţi.

Ultimul mesaj al lui Osama ben Laden datează de la 19 martie, când acesta a făcut apel la islamiştii radicali din Somalia să răstoarne şi să lupte împotriva regimului preşedintelui Sharif Sheikh Ahmed, un islamist moderat ales la sfârşitul lunii ianuarie la conducerea aceste ţări, aflată într-un război civil.

Aceasta este cea de a patra înregistrare audio a lui bin Laden de la începutul anului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close