Antena 3 CNN Externe Biserica Catolică acuză loteria italiană că a creat "idolatrie"

Biserica Catolică acuză loteria italiană că a creat "idolatrie"

Biserica Catolică acuză loteria italiană că a creat "idolatrie"
Sursa foto: loto italia
13 Aug 2009   •   08:45

Peninsula italiană este cuprinsă de febra câştigului la loto, ce a ajuns la suma record de 131.5 milioane euro. Italia este în recesiune iar şomajul în creştere, dar milioane de italieni cumpără bilete la loterie, în pofida faptului că şansele de câştig sunt una la 622 milioane. Deşi extragerile se efectuează de trei ori pe săptămână, nu a mai exista un câştigător din ianuare, iar deja locuitori ai statelor vecine fac vizite în Italia pentru a-şi încerca norocul cu cele şase numere.
Mărimea câştigului a trecut de recordul anterior, de 126 milioane euro, plătit de Euromillions din Spania în mai, cu 131,5 milioane euro puse în joc. Biserica Romano Catolică a condamnat febra loteriei, apreciind că a încurajat lăcomia, falsă speranţă pentru familiile sărace ale ţăriii şi venerarea banilor ce a ajuns la idolatrie.


"Febra pentru SuperEnalotto a devenit pentru mulţi oameni o formă de idolatrie şi ar trebui oprită cât mai repede," a declarat arhiepiscopul de Lecce, Cosmo Franceso Ruppi.
În plus o asociaţie naţională catolică aprecia că premiul ar trebui donat victimelor cutremurului din aprilie ce a ucis 200 de oameni şi a lăsat 50.000 de oameni fără locuinţe, în Abruzzo .

"SuperEnalotto a devenit a doua faţă a Italiei, care, prin urmărirea unui vis, a devenit mai săracă," sublinia Nicola Di Stefano, şeful asociaţiei "Familii şi Valori", într-o scrisoare către premierul Silvio Berlusconi.
"Mania jocului a infectat pe toată lumea, inclusiv administraţii locale ce speră că prin câştigarea premiului va putea rezolva toate problemele". Consiliile din mai multe oraşe din sudul Italiei, mai sărac, în lipsă de fonduri guvernamentale, a cumpărat bilete la loterie în speranţa că vor putea plăti pentru infrasctructură şi servicii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Biserica Catolica
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close