Antena 3 Externe Remaniere la Londra. Ce s-a întâmplat cu ministrul de externe, surprins la plajă în Grecia în timp ce talibanii intrau în Kabul

Remaniere la Londra. Ce s-a întâmplat cu ministrul de externe, surprins la plajă în Grecia în timp ce talibanii intrau în Kabul

de Redacția Antena 3    |    15 Sep 2021   •   18:49
Remaniere la Londra. Ce s-a întâmplat cu ministrul de externe, surprins la plajă în Grecia în timp ce talibanii intrau în Kabul
Sursa foto: hepta

Premierul britanic Boris Johnson și-a remaniat, miercuri, echipa guvernamentală într-un demers menit să orienteze cabinetul către creșterea standardelor de viață în contextul pandemiei de COVID, notează presa internațională.

Dominic Raab, ministrul de externe pe care presa britanică l-a surprins la plajă, în Creta, în ziua în care talibanii afgani intrau în Kabul, a fost înlocuit din acest post.

Raab (foto, stânga) a spus că se afla în vacanță "după ani de program istovitor" și că s-a întors în țară de îndată ce situația a impus acest lucru.

The Telegraph nota că ministrul, care s-a declarat "surprins" de viteza avansului talibanilor, a revenit la Londra duminică noaptea.

Premierul Boris Johnson (foto, dreapta) a decis, miercuri, să-l păstreze pe Raab în guvern și i-a încredințat Ministerul Justiției.

De asemenea, noul ministrul al justiției a fost promovat vice-premier.

Predecesorul său, Robert Buckland, a fost remaniat. 

În locul lui Raab, la ministerul britanic de externe a fost numită Liz Truss.

Opoziția laburistă a denunțat "reciclarea" fostului ministru de externe.

Angela Rayner, lider adjunct al laburiștilor, l-a acuzat pe Raab că vrea să abroge legile care-i protejează pe muncitori de șefii abuzivi și că vrea, de asemenea, să abroge salariul minim pentru muncitorii cu vârste sub 21 de ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close