Antena 3 CNN Externe Remaniere la Londra. Ce s-a întâmplat cu ministrul de externe, surprins la plajă în Grecia în timp ce talibanii intrau în Kabul

Remaniere la Londra. Ce s-a întâmplat cu ministrul de externe, surprins la plajă în Grecia în timp ce talibanii intrau în Kabul

Premierul britanic Boris Johnson și-a remaniat, miercuri, echipa guvernamentală într-un demers menit să orienteze cabinetul către creșterea standardelor de viață în contextul pandemiei de COVID, notează presa internațională.

Remaniere la Londra. Ce s-a întâmplat cu ministrul de externe, surprins la plajă în Grecia în timp ce talibanii intrau în Kabul
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2021   •   18:49

Dominic Raab, ministrul de externe pe care presa britanică l-a surprins la plajă, în Creta, în ziua în care talibanii afgani intrau în Kabul, a fost înlocuit din acest post.

Raab (foto, stânga) a spus că se afla în vacanță "după ani de program istovitor" și că s-a întors în țară de îndată ce situația a impus acest lucru.

The Telegraph nota că ministrul, care s-a declarat "surprins" de viteza avansului talibanilor, a revenit la Londra duminică noaptea.

Premierul Boris Johnson (foto, dreapta) a decis, miercuri, să-l păstreze pe Raab în guvern și i-a încredințat Ministerul Justiției.

De asemenea, noul ministrul al justiției a fost promovat vice-premier.

Predecesorul său, Robert Buckland, a fost remaniat. 

În locul lui Raab, la ministerul britanic de externe a fost numită Liz Truss.

Opoziția laburistă a denunțat "reciclarea" fostului ministru de externe.

Angela Rayner, lider adjunct al laburiștilor, l-a acuzat pe Raab că vrea să abroge legile care-i protejează pe muncitori de șefii abuzivi și că vrea, de asemenea, să abroge salariul minim pentru muncitorii cu vârste sub 21 de ani.

×
Subiecte în articol: Dominic Raab Boris Johnson
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close