Antena 3 CNN Externe Boris Johnson îi laudă pe copiii ”puternici și demni” ai Ucrainei, într-o scrisoare emoționantă

Boris Johnson îi laudă pe copiii ”puternici și demni” ai Ucrainei, într-o scrisoare emoționantă

Boris Johnson a scris o scrisoare emoționantă copiilor Ucrainei, lăudându-i că țin capul sus în ”cele mai grele vremuri” și asigurându-i că nu sunt singuri. Premierul britanic a spus că a fost ”foarte trist” să vadă că tinerii și copiii lipsesc de pe străzile și din parcurile din Kiev când a vizitat luna trecută capitala Ucrainei.

Boris Johnson îi laudă pe copiii ”puternici și demni” ai Ucrainei, într-o scrisoare emoționantă
Sursa foto: Hepta / DPA Images / Rob Pinney
de Cerasela Stafie    |    23 Mai 2022   •   15:15

”Nu îmi pot imagina cât de greu trebuie să fi fost anul acesta pentru voi”, a spus liderul britanic. Dar el a adăugat că cei mici trebuie să aibă în vedere două lucruri – că ar trebui să fie ”imens de mândri” și că au ”milioane” de prieteni în întreaga lume.

Între timp, Johnson a hotărât să ”dubleze eforturile” pentru a oferi hrană vitală și ajutor umanitar ucrainenilor și pentru a se asigura că țara poate exporta în restul lumii. Premierul i-a spus președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un apel de duminică, că britanicii sprijină ”1000%” poporul său.

”Când președintele dumneavoastră mi-a arătat Kievul luna trecută, absența copiilor și a tinerilor pe străzi și în parcuri m-a făcut să mă simt foarte trist. De la invazie, mulți dintre voi ați fost forțați să vă părăsiți casele. Ați lăsat în urmă familia, prietenii, animalele de companie, jucăriile și tot ce este familiar, căutând refugiu în stații de metrou, orașe îndepărtate, chiar și alte țări. Nu-mi pot imagina cât de dificil trebuie să fi fost anul acesta pentru voi”, a scris Johnson.

Premierul Marii Britanii a spus că tinerii ar trebui să fie mândri de țara lor, de părinții lor, de familiile lor, de soldații lor și ”mai ales” de ei înșiși.

”Mulți dintre voi ați văzut sau experimentat lucruri la care niciun copil nu ar trebui să fie martor. Cu toate acestea, în fiecare zi, copiii ucraineni ne învață pe toți ce înseamnă să fii puternic și demn, să ții capul sus chiar și în cele mai grele momente. Nu mă pot gândi la un model mai bun pentru copiii și adulții de pretutindeni”, a scris el, adăugând că cei mici pot fi separați de prietenii lor de acasă, dar au ”milioane în toată lumea”, inclusiv în Marea Britanie.

”Cred, ca și președintele dumneavoastră, că Ucraina va câștiga acest război. Sper din toată inima că, într-o zi în curând, veți fi liberi să vă întoarceți la casele voastre, la școlile voastre, la familiile voastre. Și orice s-ar întâmpla, oricât de mult va dura, noi, în Marea Britanie, nu vă vom uita niciodată și vom fi întotdeauna mândri să vă numim prietenii noștri”, a subliniat acesta.

În apelul său cu Zelenski de duminică, Johnson a adus un omagiu ”curajului incredibil demonstrat de președinte și de familia sa în ultimele luni”.

”Liderii au discutat despre blocarea lui Putin asupra Odesei, cel mai mare port de transport maritim al Ucrainei. Prim-ministrul a hotărât să dubleze eforturile pentru a oferi hrană vitală și ajutor umanitar poporului Ucrainei și pentru a se asigura că țara poate exporta în restul lumii”, a transmis cabinetul premierului britanic.

”Liderii au convenit asupra necesității ca comunitatea internațională să rămână unită în condamnarea barbariei lui Putin. Prim-ministrul a spus că fiecare țară are datoria de a ajuta Ucraina în lupta pentru libertate, atât acum, cât și pe termen lung”, a adăugat.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close