Antena 3 CNN Externe Boris Johnson: Marea Britanie intră în lockdown național pentru trei săptămâni

Boris Johnson: Marea Britanie intră în lockdown național pentru trei săptămâni

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat, luni seară, că Marea Britanie va intra în lockdown național pentru următoarele trei săptămâni din cauza noii tulpini COVID-19 care are un grad de infecțiozitate mult mai mare.

Boris Johnson: Marea Britanie intră în lockdown național pentru trei săptămâni
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    04 Ian 2021   •   22:20

Boris Johnson, care a făcut anunțul privind lockdownul la ora locală 20.00, a precizat că strategia națională anti-Covid-19 a funcționat bine până la apariția noii tulpini a virusului, însă aceasta a stricat planurile.

„Avem acum o nou variantă a virusului. A fost atât frustrant, cât și alarmant să vedem viteza cu care noua variantă circulă. Oamenii noștri de știință au confirmat că noua variantă este între 50% și 70% mai transmisibilă, acest lucru înseamnă că este mult mai probabil să vă infectați și să-l dați mai departe.

În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt sub o presiune mai mare din partea Covid-19 decât în orice alt moment al pandemiei. În Anglia, numărul de pacienți Covid-19 din spitale a crescut cu aproape o treime în ultima săptămână, la aproape 27.000”, a spus Boris Johnson.

Cazurile de COVID-19 au crescut brusc în Marea Britanie în ultimele săptămâni, din cauza unei noi tulpini mai contagioasă a virusului. Duminică au existat aproape 55.000 de cazuri noi şi, în total, peste 75.000 de persoane din ţară au murit din cauza COVID-19 în timpul pandemiei, al doilea cel mai mare bilanţ din Europa.

Aflat în vizită la un spital pentru a vedea primii oameni care primesc vaccinul produs de Universitatea Oxford şi AstraZeneca, Johnson a spus că ţara se confruntă cu săptămâni „dure, dure.”

„Dacă vă uitaţi la cifre, nu există nicio îndoială că va trebui să luăm măsuri mai dure şi le vom anunţa în timp util. Epidemia este cu adevărat în creştere”.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close