Antena 3 CNN Externe Boris Johnson, mesaj în rusă pentru poporul condus de Putin: ”nu pot să cred că președintele acționează în numele vostru”

Boris Johnson, mesaj în rusă pentru poporul condus de Putin: ”nu pot să cred că președintele acționează în numele vostru”

Premierul Marii Britanii a transmis un mesaj pentru popoul rus. El și-a început discursul vorbind în limba țării conduse de Putin și a precizat că nu poate să creadă că liderul de la Kremlin acționează în numele cetățenilor.

Boris Johnson, mesaj în rusă pentru poporul condus de Putin: ”nu pot să cred că președintele acționează în numele vostru”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    06 Apr 2022   •   09:13

Boris Johnson i-a îndemnat pe cetățenii ruși să nu se creadă propaganda lui Vladimir Putin și să ocolească regulile dure de cenzură a internetului, instalând tehnologii care să le permită să descopere amploarea crimelor de război comise în timpul invaziei Ucrainei.

Într-o mesaj video postat pe rețelele de socializare, prim-ministrul a făcut apel la oamenii din Rusia să se ”uite la ceea ce se face în numele vostru”, subliniind că scene cu civili lăsați morți pe străzi și femei violate în fața copiilor lor au îngrozit lumea.

Imaginile au stârnit condamnări internaționale și au alimentat solicitări de control din partea curții penale internaționale.
Vorbind în rusă, Johnson a spus: ”poporul rus merită adevărul, voi meritați să știți ce s-a întâmplat”.

Pozele cadavrelor care au fost arse, aruncate în gropi comune sau lăsate împrăștiate pe drumurile din Bucha și Irpin, eliberate de forțele ruse, au fost ”atât de șocante, că nu e de mirare că guvernul vostru încearcă să le ascundă de voi”, a continuat el, în limba engleză.

”Președintele tău știe că, dacă ați putea vedea ce se întâmplă, nu ați sprijini acest război.”

Johnson a spus că aceste crime ”trădează încrederea fiecărei mame ruse care își ia cu mândrie rămas bun de la fiul ei în timp ce acesta pleacă să se alăture armatei” și sunt o ”pată pentru onoarea Rusiei – o pată care va crește mai mult în fiecare zi în care acest război continuă, devenind de neșters.”

Deși disidența a fost aspru reprimată în Rusia, premierul a îndemnat oamenii care locuiesc în țară să folosească o rețea privată virtuală (VPN) pentru a accesa informații independente despre brutalitatea campaniei militare a lui Putin.

Tehnologia permite oamenilor să ocolească restricțiile privind conținutul specific în funcție de localizarea lor geografică, conectându-se la o rețea sau un server care are sediul într-o altă țară.

”Nu mă credeți pe cuvânt: tot ce aveți nevoie este o conexiune VPN pentru a accesa informații independente de oriunde în lume”, a spus Johnson. ”Când găsiți adevărul, împărtășiți-l și celorlați. Președintele vostru este acuzat de comiterea crimelor de război. Dar nu pot să cred că acționează în numele vostru.”

Mulți ruși ar putea avea dificultăți să acceseze videoclipul lui Johnson pe rețelele sociale, având în vedere că guvernul lui Putin a blocat accesul la Facebook, iar autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat a declarat că accesul la Twitter a fost, de asemenea, restricționat.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close