Antena 3 CNN Externe Boris Johnson: ”Occidentul a făcut o greșeală teribilă când l-a lăsat pe Putin să anexeze Crimeea în 2014”

Boris Johnson: ”Occidentul a făcut o greșeală teribilă când l-a lăsat pe Putin să anexeze Crimeea în 2014”

Boris Johnson a spus că Occidentul a făcut o „greșeală teribilă” lăsându-l pe Vladimir Putin „să scape” cu invazia sa în Crimeea în 2014.

Boris Johnson: ”Occidentul a făcut o greșeală teribilă când l-a lăsat pe Putin să anexeze Crimeea în 2014”
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    16 Mar 2022   •   11:16

Premierul a spus că Putin a comis „un act de agresiune violentă” și a luat „o mare parte dintr-o țară suverană” în prima sa invazie a Ucrainei.

„Când Putin a invadat Ucraina pentru prima dată, în 2014, Occidentul a făcut o greșeală teribilă. Liderul rus a comis un act de agresiune violentă și a luat o bucată uriașă dintr-o țară suverană – și l-am lăsat să scape cu asta.”

Comentariile sale vin în vreme ce se zvonește că este în Arabia Saudită pentru a îi cere acesteia să ajute la scăderea prețului mondial al petrolului, în ciuda indignării cauzate de execuția a 81 de bărbați în weekend.

Premierul a insistat că sursele regenerabile sunt „cea mai rapidă și mai ieftină cale” către o mai mare independență energetică față de Rusia.

Despre dominația lui Putin asupra aprovizionării cu energie, el a scris: „Este posibil să aibă mâna pe robinetele pentru petrol și gaze. Dar nu poate face nimic pentru a opri vântul din Marea Nordului”.

Deputatul conservator Julian Lewis, președintele comisiei de informații și securitate a Parlamentului, a avertizat că, încercând să reducă dependența de petrolul rusesc, Marea Britanie ar putea „să creeze o dependență de sursă de un alt regim nesigur și uneori ostil”, potrivit The Daily Mail

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Boris Johnson
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close