Antena 3 CNN Externe Boris Johson pregătește reducerea restricțiilor în Marea Britanie: Cum arată planul pe următoarele cinci luni

Boris Johson pregătește reducerea restricțiilor în Marea Britanie: Cum arată planul pe următoarele cinci luni

Guvernul britanic pregătește un plan de reducere graduală a restricțiilor impotriva raspandirii coronavirusului, în următoarele cinci luni. Oficialii iau in considerare redeschiderea școlilor la începutul lunii martie și a pub-urilor și restaurantelor două luni mai târziu.

Boris Johson pregătește reducerea restricțiilor în Marea Britanie: Cum arată planul pe următoarele cinci luni
Sursa foto: Facebook/ Boris Johnson
de Mia Lungu    |    17 Feb 2021   •   20:49

Premierul Boris Johnson planifică o ieșire etapizată din starea de carantină impusă în Marea Britanie, care ar viza revenirea angajaților la muncă în următoarele cinci luni și redresarea economiei britanice, potrivit Reuters.

După ce s-a mișcat mai repede decât toate celelalte state occidentale în ceea ce privește vaccinarea populației, Marea Britanie și-a propus să fie una dintre printre primele mari economii care revin la normalitate.

Johnson, care va stabili planul de ieșire din lockdown pe 22 februarie, a declarat că acesta va fi etapizat și precaut, dar "ireversibil". Școlile se vor redeschide cel mai probabil pe 8 martie, împreună cu lansarea unui program de testare în masă pentru monitorizarea focarului.

Ziarul Daily Mail a raportat că, în timp ce angajaților care prestează muncă de birou li se va spune să continue să lucreze de acasă pentru încă o perioadă, alte sectoare ale economiei, cum ar fi rezervările de vacanțe și hotelurile mai mari, se vor redeschide în aprilie.

Activitățile în aer liber, cum ar fi parcurile tematice și grădinile zoologice, precum și golful, sălile de sport în aer liber și tenisul ar putea fi reluate tot în aprilie, deși pub-urile, barurile și restaurantele ar trebui să aștepte până în luna mai.

"Planul se va baza ferm pe o abordare precaută și prudentă pentru a ieși din blocaj în așa fel încât măsurile să fie ireversibile", a declarat Johnson reporterilor.

Marea Britanie a intrat în lockdown național la începutul anului

Boris Johnson, care a făcut anunțul, a precizat că strategia națională anti COVID-19 a funcționat bine până la apariția noii tulpini a virusului, însă aceasta a stricat planurile.

„Avem acum o nou variantă a virusului. A fost atât frustrant, cât și alarmant să vedem viteza cu care noua variantă circulă. Oamenii noștri de știință au confirmat că noua variantă este între 50% și 70% mai transmisibilă, acest lucru înseamnă că este mult mai probabil să vă infectați și să-l dați mai departe.

În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt sub o presiune mai mare din partea Covid-19 decât în orice alt moment al pandemiei. În Anglia, numărul de pacienți Covid-19 din spitale a crescut cu aproape o treime în ultima săptămână, la aproape 27.000”, a spus Boris Johnson.

Cazurile de COVID-19 au crescut brusc în Marea Britanie în ultimele săptămâni, din cauza unei noi tulpini mai contagioasă a virusului. Duminică au existat aproape 55.000 de cazuri noi şi, în total, peste 75.000 de persoane din ţară au murit din cauza COVID-19 în timpul pandemiei, al doilea cel mai mare bilanţ din Europa.

Noul coronavirus, care a apărut în China la sfârșitul anului 2019, a ucis 2,4 milioane de oameni din întreaga lume, a răsturnat viața normală a altor miliarde și a dus Marea Britanie în cea mai gravă criză din ultimii 300 de ani.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cod galben de furtuni puternice în aproape toată țara
x close