Antena 3 CNN Externe Bosniacii musulmani au comemorat 14 ani de la masacrul din Srebrenica

Bosniacii musulmani au comemorat 14 ani de la masacrul din Srebrenica

Bosniacii musulmani au comemorat 14 ani de la masacrul din Srebrenica
Sursa foto: Srebrenica
12 Iul 2009   •   17:59

Mii de musulmani au comemorat sâmbătă, la Srebrenica 14 ani de la cel mai sângeros masacru din Bosnia. Ceremonia a fost urmată de îngroparea rămăşiţelor a peste 530 de oameni ucişi în în timpul atacului. În fiecare an, mai multe corpuri ale victimelor sunt recuperate din gropile comune din zonă după care sunt identificate cu ajutorul analizei ADN. Doar aproximativ 5.000 dintre victime au fost identificate până în prezent.

În timpul războaielor din Bosnia, Naţiunile Unite au declarat Srebrenica zonă protejată, ceea ce i-a determinat pe unii bosniaci să se îndrepte spre acest loc. Uciderea celor 8.000 de musulmani de către sârbii bosniaci a fost calificată de Curtea Internaţioanală de la Haga drept genocid.

Fostul lider politic sârb Radovan Karadzic este în prezent judecat de Tribunalul Internaţional. Printre capetele de acuzare se află şi aceeaşi de genocid, dar Karadzic susţine că este nevinovat. Generalul Ratko Mladic, care a fost în fruntea trupelor sârbeşti care au declanşat atacul, nu a fost încă găsit.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close