Antena 3 CNN Externe Brazilia. Medicii care au ajutat o fetiţă abuzată să avorteze, excomunicaţi

Brazilia. Medicii care au ajutat o fetiţă abuzată să avorteze, excomunicaţi

Brazilia. Medicii care au ajutat o fetiţă abuzată să avorteze, excomunicaţi
09 Mar 2009   •   11:41


Sub pretextul că ?viaţa trebuie protejată?, cardinalul Giovanni Batista Re, reprezentantul papalităţii în America Latină, a decis să-i excomunice pe mama şi doctorii care au ajutat o fetiţă de nouă ani să avorteze. Fetiţa fusese abuzată de tatăl său. Biserica nu a luat, însă, nici o măsură împotriva agresorului, anunţă The Independent.

Cardinal Giovanni Batista Re a declarat că gemenii pe care fetiţa în purta în pântec ?meritau să trăiască?, chiar dacă aceasta fusese abuzată.

Decizia Bisericii din America Latină a fost susţinută de Vatican. "Este un caz trist, însă cea mai mare problemă este că gemenii concepuţi erau două fiinţe inocente. Viaţa trebuie protejată", a adăugat cardinalul.

Poliţiştii brazilieni susţin că fetiţa a fost abuzată de tatăl ei timp de trei ani. Sarcina a fost descoperită, după ce copilul a ajuns la ajuns la spital din cauza unor dureri de stomac.

Potrivit medicilor, fără avort fetiţa nu ar fi supravieţuit. Deşi mama şi doctorii care s-au ocupat de fetiţă au fost excomunicaţi, Biserica nu a luat nici o măsură împotriva agresorului.

Un alt arhiepiscop brazilian, Jose Cardoso Sobrinho, a declarat că tatăl nu a fost excomunicat pentru că Biserica a hotărât că ?avortul, eliminarea unei fiinţe nevonovate? este un păcat mai mare decât abuzul copiilor.

Acest caz a provocat dispute aprinse în Brazilia, unde avortul este permis numai în cazuri de viol sau în cazul femeilor a căror viaţă este ameninţată de sarcină.

Chiar şi preşedintele brazilian, Luiz Ignacio Lula da Silva, a ţinut să facă o precizare în acest caz:? În calitate de membru al Bisericii Catolice, sunt profund mâhnit de atitudinea conservatoare în acest caz. Doctorii au făcut ceea ce trebuia: au salvat viaţa unei fetiţe de nouă ani.?

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Biserica Catolica
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close