Antena 3 CNN Externe Bucureşti sau Budapesta? Confuzia care aduce turiştii în România (VIDEO)

Bucureşti sau Budapesta? Confuzia care aduce turiştii în România (VIDEO)

Bucureşti sau Budapesta? Confuzia care aduce turiştii în România (VIDEO)
Sursa foto: Bucuresti
31 Mai 2009   •   22:06

Tot mai mulţi britanici ajung să viziteze Bucureştiul. Nu datorită unui program lansat de Ministerul Turismului, ci pentru că ne confundă Capitala cu Budapesta. Potrivit tabloidului People, Bucureştiul este pe locul 5 într-un top britanic al destinaţiilor confundate.

Aproape un milion de britanici au ales o destinaţie greşită atunci când s-au hotărât să plece în concediu. Cel puţin aşa au constatat autorii unui studiu citat de People. Cele mai frecvente motive sunt neatenţia sau problemele mari pe care le au cu geografia.

Capitala României este pe locul 5 într-un top al greşelilor făcute de turiştii din Regatul Unit. Asta pentru că, în limba engleză, Bucureşti şi Budapesta sună asemănător. Aşa că britanicul de rând semnează, plăteşte şi, de cele mai multe ori, pleacă în călătorie.

Autorii studiului spun că mai mult de 100.000 de oameni nu şi-au dat seama de greşeală decât după ce au ajuns la destinaţie, în unele cazuri la mii de kilometri distanţă de locul dorit.

Un exemplu în acest sens este confuzia dintre Los Angeles şi Lagos. Dacă primul este un oraş de pe coasta de vest a Statelor Unite, celălalt se află la mii de kilometri depărtare, în statul african Nigeria.

Cea mai des întâlnită confuzie se face între insulele mediteraneene Palma de Majorca şi La Palma din Canare, dar alţii fac confuzie şi între Veneţia şi Viena sau oraşul iordanian Amman şi statul Oman.

Studiul a mai dezvăluit că aproape două milioane de turişti sosesc la destinaţie cu moneda străină greşită.

Antena 3

×
Subiecte în articol: budapesta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close