Antena 3 CNN Externe Bucurie în Irak, după anunţul de retragere a trupelor americane

Bucurie în Irak, după anunţul de retragere a trupelor americane

Bucurie în Irak, după anunţul de retragere a trupelor americane
Sursa foto: Copii irakieni
28 Feb 2009   •   12:04

Preşedintele american, Barack Obama, a dat în sfârşit anunţul aşteptat de o lume întreagă. Statele Unite îşi vor retrage majoritatea trupelor din Irak, pană la sfârşitul lunii august, 2010. Anunţul lui Barack Obama a fost primit cu bucurie atât de irakieni, cât şi de tupele americane. Televiziunile din Irak au transmis în direct discursul preşedintelui american Barack Obama.
?Poporul Irakian se simte eliberat pentru că Irakul se îndreaptă spre o independenţă totală, deci retragerea trupelor înseamnă independenţă totală pentru irakieni?, spune jurnalistul irakian Adnan al Fadhli. Ali Kadhum, locuitor al provinciei Basra, consideră că ?America nu a reuşit să termine războiul din punct de vedere militar. Statele Unite au eliberat poporul Irakian şi totodată vor să ascundă cetăţenilor americani faptul că războiul din Irak a fost un eşec?.
Şi soldaţii americani detaşaţi în Irak au primit vestea cu bucurie. Ei sunt convinşi că şi-au dus misiunea la bun sfârşit. ?Forţele de securitate din Irak au făcut progrese importante. Am fost aici în 2004-2005 şi diferenţa dintre peridoada aceea şi prezent este enormă. Cred că irakienii, atât poliţia cât şi armata, au înregistrat progrese în ultimii ani şi sunt bucuros să văd că Irakul merge înainte şi se îndreaptă către un stat suveran?, a declarat un sergent american.
În războiul din Irak, care a început în urmă cu şase ani, au murit aproape 4.000 de soldaţi americani şi s-au cheltuit aproape 3.000 de miliarde de dolari.
Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close