Bugetul Sfântului Scaun e strâns cu cureaua. Vaticanul este constrâns la reducerea cheltuielilor

de S.T.    |    18 Dec 2012   •   19:51
Bugetul Sfântului Scaun e strâns cu cureaua. Vaticanul este constrâns la reducerea cheltuielilor Foto: tspanishsteps.com

Cardinalul secretar de stat Tarcisio Bertone , a declarat, marţi, în cursul unei reuniuni cu responsabilii economici ai Sfântului Scaun, că Vaticanul este constrâns la o "reducere graduală, dar efectivă" a cheltuielilor sale, dată fiind "imposibilitatea de a-şi creşte veniturile".

Potrivit AFP, responsabilii economici au analizat consecinţele noului regulament al Prefecturii pentru afaceri economice, adoptat în februarie, în cadrul unui vast program de asanare bugetară ce vizează şi creşterea transparenţei. Prefectura, condusă de cardinalul Giuseppe Versaldi, va avea atribuţii întărite în ce priveşte controlul şi supravegherea, dar şi programarea şi coordonarea economică.

Bugetul Sfântului Scaun a încheiat anul 2011 cu un deficit de 14, 9 milioane de euro, iar în condiţiile crizei financiare, Vaticanul a început să caute surse de reducere a unor cheltuieli şi de eliminare a risipei.

Dacă în 2009 instalarea unei scene monumentale reprezentând Naşterea Domnului a costat 550.000 de euro, pentru Crăciunul care urmează vor fi alocate în acest scop doar 122.000 de euro.

Parteneri
x close