Antena 3 CNN Externe Bulgaria, pe locul trei în Europa de Est la numărul de milionari

Bulgaria, pe locul trei în Europa de Est la numărul de milionari

Bulgaria, pe locul trei în Europa de Est la numărul de milionari
Sursa foto: Casa milionar
14 Ian 2009   •   19:41

Bulgaria se află pe poziţia a treia în Europa de Est în privinţa numărului de milionari, care este de aproximativ 10.000 de persoane, relatează Quest Bulgaria Property Magazine, citată de site-ul novinite.com.
"Majoritatea milionarilor bulgari sunt bărbaţi, cei mai mulţi având în jur de 30 de ani. Aceştia preferă să nu fie în centrul atenţiei, adoră ceasurile scumpe, deţin propriul lor aparat de zbor, conduc maşini în valoare de 440.000 de euro şi navighează cu iahturi care costă 10 milioane. Îşi petrec vacanţa în Maldive, pe insule pe care le închiriază pentru a-şi asigura intimitatea", se precizează în articol.
Totuşi, potrivit lui Aleksander Bojkov, copreşedinte al Centrului pentru Dezvoltare Economică, nu există evidenţe oficiale pentru măsurarea numărului de milionari din Bulgaria, aşa cum face revista Forbes în Statele Unite. Bojkov a adăugat că un milionar bulgar poate să deţină proprietăţi în valoare de 50 de milioane de euro, dar în acelaşi timp, el ar putea să aibă datorii la bancă de 50 de milioane de euro.
"Un milion nu este aşa de mult şi cred că 70 la sută din proprietarii de companii de construcţii din Bulgaria sunt milionari, precum şi o mare parte din oamenii de afaceri împlicaţi în sectorul turistic", a precizat Bojidar Danev, preşedintele Camerei bulgare a Comerţului, potrivit sursei citate.
Gheorghi Angelov, un expert economic, consideră că există două categorii de milionari bulgari: cei care moştenesc terenuri în locaţii atractive şi acei milionari speculativi care au făcut investiţii avantajoase în sectoare care au cunoscut creşteri economice semnificative.
În articol este evidenţiat şi faptul că o mare parte din bogăţiile acumulate este reprezentată de "bani murdari", obţinuţi ilegal după căderea comunismului care au fost transferaţi în străinătate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close