Antena 3 CNN Externe Bulgaria își recheamă ambasadorul din Rusia pentru consultări

Bulgaria își recheamă ambasadorul din Rusia pentru consultări

Premierul bulgar Kiril Petkov a anunțat că ambadadorul țării sale în Rusia va fi rechemat la Sofia pentru consultări. Decizia vine ca răspuns la comentariile ”nediplomatice, ascuțite și nepoliticoase” ale ambasadorului rus în Bulgaria.

Bulgaria își recheamă ambasadorul din Rusia pentru consultări
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    24 Mar 2022   •   13:36

”Ne vom chema înapoi în Bulgaria ambasadorul din Rusia pentru consultări... De obicei, când o țară își recheamă ambasadorul pentru consultări, cealaltă ar trebui să facă același lucru”, a spus Petkov.

La începutul acestei săptămâni, într-un interviu acordat unui canal de televiziune rus, ambasadorul rus Eleonora Mitrofanova a spus că poporul bulgar nu a susținut retorica și poziția guvernului față de ceea ce Rusia numește ”operațiune specială” în Ucraina, scrie Reuters.

Mitrofanova nu s-a limitat la a comenta poziția autorițăților de la Sofia. Aceasta a avertizat și că Bulgaria nu ar trebui să ajute Ucraina cu armament.

”Aș dori să avertizez autoritățile bulgare că furnizarea de arme (inclusiv cele de origine sovietică) și muniție către naționaliștii ucraineni este puțin probabil să adauge optimism dialogului bilateral, care s-a deteriorat până acum”, a subliniat ea.

Tensiunite dintre cele două țări sunt la cote maxime. Vineri, 18 martie, Ministerul de Externe bulgar a anunțat expulzarea a zece diplomați ruși. Ulterior, Moscova a amenințat că va face același lucru. 

×
Subiecte în articol: Bulgaria ambasador Rusia Kiril Petkov
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close