Antena 3 CNN Externe Bulgaria și-a întărit securitatea la frontiere

Bulgaria și-a întărit securitatea la frontiere

Bulgaria și-a întărit securitatea la frontiere
31 Aug 2015   •   16:34

 Bulgaria și-a întărit securitatea la frontierele cu Turcia, Grecia și Macedonia, mobilizând în acest sens forțe de poliție suplimentare, jandarmeria și armata, pentru a face față afluxului de refugiați sosiți în principal din Orientul Mijlociu, informează luni EFE.


Totodată, Novinite transmite că echipe mixte de polițiști bulgari și unguri patrulează frontierele Ungariei cu Serbia. Măsura a fost luată ca urmare a arestării a trei cetățeni bulgari, bănuiți că ar fi implicați într-o rețea de trafic de imigranți și care au abandonat pe marginea unei autostrăzi din estul Austriei un camion frigorific în care au fost descoperite cadavrele a 71 de refugiați, cel mai probabil sirieni.

În plus, patrule mixte ale poliției și jandarmeriei efectuează controale pe toate șoselele din sudul Bulgariei care duc la granița cu Turcia, a transmis agenția bulgară BGNES.

Autoritățile bulgare s-au confruntat cu dublarea numărului de imigranți, comparativ cu anul trecut. Potrivit informațiilor furnizate de agenția de stat pentru refugiați, din ianuarie aproape 10.000 de persoane au cerut azil în Bulgaria și se așteaptă să se ajungă la 13.000 de solicitanți de azil până la sfârșitul anului. Imigranții care cer azil în Bulgaria provin în principal din Siria și Irak, menționează EFE, care relatează că, până acum, în cele șase centre de primire din Bulgaria au fost cazați circa 4.000 de oameni, dintre care jumătate sunt cetățeni sirieni.

×
Subiecte în articol: Bulgaria imigranti criza imigranţilor
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close