Antena 3 CNN Externe Cad Perseidele. Miercuri noapte se poate observa cel mai bine ploaia de meteori (VIDEO)

Cad Perseidele. Miercuri noapte se poate observa cel mai bine ploaia de meteori (VIDEO)

Cad Perseidele. Miercuri noapte se poate observa cel mai bine ploaia de meteori (VIDEO)
Sursa foto: ploaie de stele
12 Aug 2009   •   13:04

Ca în fiecare an, luna august înseamnă, pentru pasionaţii de astronomie şi nu numai, momentul în care pot observa cel mai bine o ploaie de stele. Între 17 iulie şi 24 august, curentul de meteori activi numiţi Perseide, după numele constelaţiei din care se pare că provin, ajunge în dreptul Pământului.

Anul acesta maximul va fi atins miercuri, în jurul orei 19.00, astronomii spunând că fenomenul poate fi observat cel mai bine de la miezul nopţii până dimineaţa, în locuri mai izolate, departe de luminile oraşului. Se pot observa cu ochiul liber chiar şi 100 de stele căzătoare pe oră.

Potrivit Observatorului Astronomic din Bucureşti, fenomenul cunoscut sub numele de stea căzătoare poate fi explicat astfel: dâra luminoasă de pe cer este lasată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pamantului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracţiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte meteoroid, iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte meteorit.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: august
Parteneri
Bombă în dosarul generalilor: Pe cine a turnat Coldea la DNA
x close