Antena 3 CNN Externe Călătorie cu avionul...în picioare. Compania Ryanair vrea să suplimeteze locurile în aeronave

Călătorie cu avionul...în picioare. Compania Ryanair vrea să suplimeteze locurile în aeronave

Călătorie cu avionul...în picioare. Compania Ryanair vrea să suplimeteze locurile în aeronave
Sursa foto: Ryanair
06 Iul 2009   •   16:16

Reprezentanţii companiei aeriane Ryanair intenţionează să pună în aplicare o idee cel puţin ciudată. Aceştia vor să suplimenteze locurile în avioane şi să înceapă comercializarea biletelor....în picioare.

Este vorba, de fapt, de un tip de scaune foarte înalte, precum cele de la bar. Acestea vor fi dotate cu sisteme minime de siguranţă, adică centuri şi maşti de oxigen.

Această măsură face parte din planul de reducere a costurilor, informează Daily Mail . Directorul companiei, Michael O'Leary, a purtat deja discuţii cu reprezentanţii Boeing pentru conceperea unui avion în care oamenii să poată călători şi în picioare.

În cazul în care ideea va fi aprobată şi de Autoritatea Aviatică Irlandeză, reprezentanţii Ryanair fie vor comanda avioane noi, fie le vor modifica pe cele aflate deja în flota lor.

Experţii estimează că, în acest fel, avioanele vor putea transporta cu până la 30 % mai mulţi pasageri, în timp ce costurile ar fi reduse cu 20%.

Purtătorul de cuvânt al companiei Ryanair, Stephen McNamara, a declarat: ?Pasagerii care vor opta să călătorească în acest fel se vor afla în siguranţă. Deşi este prea devreme pentru a preciza cu exactitate, numărul de pasageri ar putea creşte cu până la 30%?.

Aceasta nu este singura măsură bizară la care reprezentanţii Ryanair s-au gândit. Aceştia vor să introducă o taxă de o liră pentru utilizarea toaletelor din avion.

?Încercăm să găsim modalităţi prin care să evităm creşterea preţului biletelor şi, mai mult, să-l diminuăm?, au concluzionat reprezentanţii Ryanair.

Antena3.ro

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close