Antena 3 Externe Calea Lactee şi galaxia Andromeda se vor ciocni mai devreme decât se credea

Calea Lactee şi galaxia Andromeda se vor ciocni mai devreme decât se credea

07 Ian 2009   •   13:49
Calea Lactee şi galaxia Andromeda se vor ciocni mai devreme decât se credea

Galaxia noastră, Calea Lactee, şi galaxia Andromeda se vor ciocni mai devreme decât se credea, anunţă Ştiinţa Azi. Nu intraţi în panică, deoarece vor mai trece şapte miliarde de ani până când acest lucru se va întâmpla. Cele mai noi măsurători în acest sens au fost făcute de cercetătorii de la Institutul de Radio-Astronomie Max Planck din Germania.
Potrivit ultimelor măsurători, Calea Lactee se deplasează în Univers cu 160.000 de km pe oră mai rapid decât viteza calculată iniţial, de 800.000 km pe oră. În condiţiile în care viteza este mai mare, masa galaxiei Calea Lactee creşte, devenind aproximativ similară cu cea a galaxiei Andromeda care este de 270 de miliarde de ori mai mare decat masa Soarelui.
În urma acestor descoperiri, cercetătorii au ajuns la concluzia că galaxia noastră, Calea Lactee şi galaxia Andromeda se atrag cu o forţă gravitaţională mai puternică decât se credea pănă acum. Astfel, ciocnirea dintre cele două galaxii urmează să se producă ceva mai repede decăt era prevăzut.
În urma ciocnirii celor două galaxii, care va avea loc peste şapte miliarde de ani, se va forma o nouă galaxie, mai mare. Tot atunci, Soarele nostru va înceta să mai strălucească, ducând la sfârşitul vieţii de pe Terra, daca va exista.
Simulare a ciocnirii dintre Calea Lactee şi galaxia Andromeda.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Calea Lactee

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close