Antena 3 CNN Externe California. O fetiţă de trei ani şi-a împuşcat din greşeală fratele mai mic (VIDEO)

California. O fetiţă de trei ani şi-a împuşcat din greşeală fratele mai mic (VIDEO)

California. O fetiţă de trei ani şi-a împuşcat din greşeală fratele mai mic (VIDEO)
Sursa foto: Pistol
29 Mai 2009   •   14:07

Dramă oraşul american Jacksonville, California. O fetiţă de numai trei ani şi-a împuşcat din greşeală fratele mai mic. Poliţiştii spun că de vină pentru aceasă tragedie sunt părinţii, care nu au ţinut arma într-un loc sigur.

Fetiţa l-a ucis accidental pe fratele său în timp ce se juca cu o armă de foc pe care părinţii au lăsat-o sub pat. Vecinii familiei dau vina pe părinţi şi spun că drama putea fi evitată. "Este şocant, vă daţi seama, părinţii deţin o armă şi copiii pot ajunge la ea. În plus, e încărcată şi se poate trage cu ea?, este de părere unul dintre aceştia.

Mama copiilor se afla în apartament în momentul dramei, dar într-o altă cameră. Tatăl micuţilor era la muncă. Poliţiştii avertizează că astfel de tragedii pot avea loc oricând dacă adulţii nu îşi iau măsuri de precauţie. ?Nu ştiu dacă există un alt cuvânt pentru a descrie toate acestea în afară de tragedie. Este foarte important ca, dacă aveţi arme în posesie, să vă asiguraţi că se află într-un loc sigur astfel încât astfel de incidente să nu aibă loc?, spune poliţistul Greg Terry.

În urma incidentului, băieţelul de numai doi ani a fost grav rănit şi a fost dus imediat la spital. Cu toate acestea, a murit câteva ore mai târziu. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili gradul de vinovăţie al părinţilor.

Conform statisticilor, copii americani sub 14 ani sunt de nouă ori mai predispuşi să moară accidental din cauza armelor de foc decât cei britanici şi de 24 de ori decât cei din toate statele industrializate la un loc. În anul 2006, cel puţin 32 de copii americani mai mici de trei ani au fost omorâţi cu arme de foc.



Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close