Antena 3 CNN Externe Camera foto care stimulează memoria, primul pas în tratarea bolnavilor de Alzheimer

Camera foto care stimulează memoria, primul pas în tratarea bolnavilor de Alzheimer

Camera foto care stimulează memoria, primul pas în tratarea bolnavilor de Alzheimer
Sursa foto: Sense Cam
24 Mar 2009   •   11:06

O cameră foto revoluţionară, care stimulează memoria, oferă speranţă persoanelor care suferă de pierderi de memorie. Cercetătorii britanici au descoperit că "SenseCam" reprezintă primul pas în găsirea unui tratament eficient împotriva maladiei Alzheimer şi a altor forme de demenţă.

Camera foto a fost testată, timp de doi ani, în Marea Britanie, pe o pacientă care suferă de Alzheimer, anunţă dailymail.co.uk.

Cu ajutorul dispozitivului, femeia a fost capabilă să-şi amintească evenimente importante din viaţa sa, care avuseseră loc cu un an înainte.

Cameră foto este foarte uşoară, poate fi purtată la gât şi face fotografii la intervale regulate sau atunci când detectează schimbări de luminozitate şi modificări ale temperaturii corporale.

Aparatul costă 50 de lire sterline şi captează imagini obişnuite pe care, însă, nu toate creierele umane au capacitatea de a le stoca în zona destinată amintirilor.

Oamenii de ştiinţă susţin că, prin vizualizarea imaginilor stocate în camera foto, pot fi construite amintirile de lungă durată în creierele pacienţilor.

Potrivit specialiştilor, fotografiile realizate şi stocate de SenseCam ajută pacienţii să retrăiască sunetele, imaginile şi sentimentele legate de un anumit eveniment.

SenseCam a fost prezentată pentru prima oară în anul 2007. Aparatul a fost conceput de specialiştii Microsof, la Universitatea Cambridge.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Alzheimer
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close