Antena 3 CNN Externe Canada. Şapte tineri au murit după ce au fost surprinşi de o avalanşă

Canada. Şapte tineri au murit după ce au fost surprinşi de o avalanşă

Canada. Şapte tineri au murit după ce au fost surprinşi de o avalanşă
30 Dec 2008   •   21:06

Tragedie în vestul Canadei. Şapte oameni au murit în urma avalanşelor produse în regiune, la sfârşitul săptămânii trecute. O a opta persoană e dată dispărută, iar echipele de intervenţie nu mai speră să o găsească în viaţă. O ceremonie specială, la care au participat sute de oameni, a fost ţinută în memoria victimelor.
Cei şapte tineri erau pasionaţi de sporturile de iarnă şi au urcat, duminică, pe munte, cu snowmobilele. Au fost însă surprinşi de o avalanşă care le-a fost fatală.
Alţi patru turişti, tot pe snowmobile, au recepţionat apelul de ajutor şi au plecat în căutarea lor. Au fost surprinşi la rândul lor de o a doua avalanşă. Numai trei din cele 11 persoane blocate pe munte au reuşit să se salveze şi au dat alerta. Poliţia federală a demarat imediat operaţiunea de recuperare, cu ajutorul elicopterelor şi al câinilor. La căutări au participat şi 50 de voluntari.
Cei şapte dintre tineri au fost găsiţi morţi. Autorităţile au continuat însă operaţiunea, pentru recuperarea celeilalte victime. Micul oraş minier din provincia Columbia Britanică, din care erau originari tinerii, e în stare de şoc.
O slujbă specială la care au participat sute de oameni, a fost ţinută în memoria celor dispăruţi. Potrivit autorităţilor canadiene, riscul de avalanşă rămâne ridicat în zonă.
Observator

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close