Antena 3 CNN Externe Capitala europeană unde taxa de parcare se va tripla, pentru o anumită categorie de mașini. Ce preț vor plăti șoferii pe oră

Capitala europeană unde taxa de parcare se va tripla, pentru o anumită categorie de mașini. Ce preț vor plăti șoferii pe oră

Locuitorii unei capitale europene au votat, prin referendum, triplarea taxei de parcare pentru o anumită categorie de mașini.

Capitala europeană unde taxa de parcare se va tripla, pentru o anumită categorie de mașini. Ce preț vor plăti șoferii pe oră
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    05 Feb 2024   •   18:00

Locuitorii din Paris au aprobat triplarea valorii taxelor de parcare pentru SUV-uri. Aprobarea a fost făcută în cadrul unui referendum convocat de Primărie. Scrutinul s-a desfășurat duminică, 4 februarie.

Aproximativ 54,5% dintre participanții la referendum au votat pentru creșterea prețului permiselor de parcare pentru mașinile cu o greutate mai mare de 1,6 tone din afara orașului. Doar 5,7% dintre cetățenii cu drept de vot s-au prezentat la referendum, dar propunerea a fost aprobată.

Costul parcării SUV-urilor în cartierele centrale ale Parisului pentru șoferii care nu au un permis special de la autoritățile locale va crește până la 18 euro pe oră în primele două ore. Mașinile mai mici vor plăti 6 euro pe oră.

O ședere de șase ore cu un SUV va costa 225 euro. Pentru mașinile mici se va achita suma de 75 de euro. Noile taxe vor fi plătite și proprietarii mașinilor electrice de tipul SUV.

Propunerea a fost făcută de primarul Parisului, Anne Hidalgo, care vrea să facă orașul gazdă al Jocurilor Olimpice de vară de anul acesta, mai verde și mai prietenos cu pietonii și bicicliștii.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close