Antena 3 CNN Externe Capitala sperie turiştii. Bucureştiul, codaş în Europa în ceea ce priveşte calitatea vieţii (VIDEO)

Capitala sperie turiştii. Bucureştiul, codaş în Europa în ceea ce priveşte calitatea vieţii (VIDEO)

Capitala sperie turiştii. Bucureştiul, codaş în Europa în ceea ce priveşte calitatea vieţii (VIDEO)
Sursa foto: Bucuresti
13 Iun 2009   •   20:11

Din micul Paris, a ajuns marele codaş. Bucureştiul este pe ultimul loc în Europa, în ceea ce priveşte calitatea vieţii. Infrastructura, traficul, câinii comunitari la fiecare colţ de stradă şi birocraţia sunt doar câteva dintre punctele la care Capitala a primit bile negre.

De la periferie şi până în buricul Capitalei, străzile sunt pline de pericole ascunse. Clădiri care stau să cadă, ganguri întunecoase şi pline de gunoaie sau câini comunitari. Atât locuitorii Bucureştiului cât şi turiştii păşesc cu teamă în anumite zone.

Străinii care vin în Bucureşti vor să vadă centrul istoric. Totuşi, după câteva ore petrecute la terasă, drumul spre hotel, în miez de noapte, nu este prea sigur. Oricine se poate trezi fără portofel. În plus, nu este singurul punct care descalifică Bucureştiul

Nici ziua nu sunt mai fericiţi, pentru că trebuie să înghită norul de praf care se ridică de pe construcţiile Capitalei, Iar la capitolul obiective turistice se încadrează, de fapt, zecile de şantiere deschise peste tot în Bucureşti. Economist Intelligence Unit atrage atenţia şi asupra serviciilor medicale, care sunt de foarte multe ori sub standarde. De vină pentru acest aspect este traficul, care face ca ambulanţele să întârzie foarte mult la intervenţie.

Aşa se face că Bucureştiul s-a clasat pe locul 85 într-un top de 140 de mari oraşe din lume, la capitolul calitatea vieţii. Am fost devansaţi până şi de Sofia. În Europa de Est, cele mai puţine probleme privind confortul le au Budapesta şi Praga.



Observator

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close