Antena 3 CNN Externe Carla Bruni îl critică pe Papă

Carla Bruni îl critică pe Papă

Carla Bruni îl critică pe Papă
Sursa foto: carla bruni
19 Mai 2009   •   08:15

Prima doamnă a Franţei Carla Bruni l-a atacat pe Papa Benedict al XVI-lea, apreciind că acesta a "adus daune" ţărilor din Africa cu poziţia sa faţă de controlul naşterilor. Fostul supermodel de origine italiană riscă să provoace mânie în Franţa şi nu numai după ce a completat că declaraţiile Pontifului demonstrează că biserica trebuie să "evolueze".
Afirmaţiile făceau referire la vizita din martie a Papei în Africa, când acesta a apreciat răspândirea SIDA pe continent ?nu poate fi rezolvată cu distribuirea de prezervative, ci dimpotrivă măresc problema".
Bruni-Sarkozy afirma: "M-am născut catolică, am fost botezată, dar mă simt prodund laică. Cred că această controversă din mesajul Papei este foarte dăunătoare. În Africa, adesea, oamenii bisericii au grijă de oamenii bolnavi. Este uimitor să vezi diferenţa dintre teorie şi realitate. Cred că biserica ar trebui să evolueze în această privinţă: Prezintă prezervativul ca fiind contraceptiv, pe care îl interzice, deşi este singura protecţie?, declara aceasta pentru revista Femme Actuelle .
Afirmaţiile nu i-au lăsat indiferenţi pe francezi, o ţară profund catolică. Istoricul André Roux nota că este fără precedent ca prima doamnă să îl critice pe Papă, dând exemple din istoria recentă a Franţei când soţiile preşedinţilor s-au ferit a-şi exprima părerea despre biserică, indiferent de profunzimea credinţei lor.
Actualul preşedinte al Franţei scria într-o carte publicată în 2005 că se consideră membru al bisericii catolice, ?deşi practica reliogioasă este periodică".
În timpul vizitei sale de la Roma, la scurt timp după alegerea sa în 2007, şi-a lăsat iubita, Carla Bruni- mamă nemăritată- la Paris pentru a evita situaţiile neplăcute.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Carla Bruni
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close