Antena 3 CNN Externe Casa Albă analizează strategia pentru Afganistan

Casa Albă analizează strategia pentru Afganistan

Casa Albă analizează strategia pentru Afganistan
Sursa foto: obama afganistan
01 Oct 2009   •   08:14

Preşedintele american Barack Obama s-a întâlnit miercuri cu echipa sa de securitate naţională în prima astfel de şedinţă pentru a analiza şi remodela strategia din Afganistan. Întâlnirea de la Casa Albă a venit pe fondul acuzelor că preşedintele trage de timp în chestiunea cererii făcută de generalul Stanley McChrystal pentru a fi suplimentate trupele.
Aceasta a fost prima întâlnire dintre liderul american şi McChrystal, comandantul american din Afganistan, de când acesta a cerut 40.000 de soldaţi în plus.

Secretarul de presă al Casei Albe, Robert Gibbs, a răspuns criticilor declarând că parlamentarii care l-au acuzat pe Obama că pune în pericol viaţa soldaţilor americani prin neadoptarea cererii - sunt mai interesaţi de jocuri politice decât de crearea unei strategii responsabile.

În administraţia americană există o divizare privind poziţia ce trebuie adoptată faţă de recomandărilor lui McChrystal, unii preferând o strategie prin folosirea forţelor speciale şi ale dronelor contra talibanilor şi conducerii Al Qaeda -- ceea ce ar cere o mai multă acţiune în Pakistan.

Gibbs a precizat că preşedintele nu va lua o decizie politică, în pofida faptului că republicanii cer o acţiune rapidă, iar democraţii vor retragerea. Secretarul general al NATO a susţinut decizia Casei Albe pentru o abordare minuţioasă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close