Antena 3 CNN Externe Casa Albă are o strategie dublă pentru a învinge terorismul

Casa Albă are o strategie dublă pentru a învinge terorismul

Casa Albă are o strategie dublă pentru a învinge terorismul
Sursa foto: jihad islamic
07 Aug 2009   •   09:41

Administraţia Obama a creat o abordare duală pentru învingerea terosrismului, prin intensificarea loviturilor militare contra insurgenţilor ce sunt unite cu angajamentul în dezvoltarea economică, sar şi ajutorul politic pentru statele care sunt considerate pepiniere ale grupurilor teroriste.

John Brennan, consilier de la Casa Albă, declara că SUA trebuie să îşi folosească puterea economică pentru a creşte securitatea statelor şi a-i opri pe cetăţeni să se întoarcă spre violenţă.
"Cea mai eficientă strategie pe termen lung pentru păzirea poporului american este cea care promovează un viitor în care un tânăr nu se gândeşte să se alăture unui grup terorist, în care respinge ideea de a lua o armă în mână sau a îmbrăca o vestă de sinucigaş, puncta Brennan, consilierul lui Barack Obama pentru securitate naţională şi contraterosim,
Discursul lui Brennan îl completează pe cel al secretarului Apărării, Robert Gates, care susţine că guvernul SUA ar trebui să folosească mai multă "putere soft " pentru a înfrânge terorismul, el subliniind că soluţia militară nu poate fi singura opţiune care să rezolve problema.
Declaraţiile lui Brennan aduc detalii despre provocarea pe termen scurt de a învinge al-Qaeda, şi efortul pe termen lung de a contracara extremismul.
În cadrul unui discurs la Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice, Brennan nu a oferit totuşi detalii despre câţi bani este dispusă administraţia americană să cheltuiască pentru ?paradisurile teroriştilor?, din Afganistan până la Somalia sau Yemen. Aceste state au cerut milioane de dolari ca ajutor financiar, sau fonduri pentru camioane, elicoptere etc.
Brennan a mai punctat că termenul "război global " ar putea sugera că SUA este în război cu restul lumii şi că al-Qaeda este mai puternică şi mai extinsă decât în realitate.
Citând cinci elemente cheie ale noii abordări, Brennan arăta că SUA va amesteca lupta cu terorismul cu o angajare mai largă cu statele lumii , şi nu doar cele afectate de extremişti.
Washington ia în considerare deşi sărăcia nu este o cauză a violenţei, şomerii sunt mai susceptibili la ideologii extremiste. În plus, SUA va ajuta statele să crească nivelul de securitate şi modul de guvernare pentru a se adresa nivelului poporului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close