Antena 3 CNN Externe Casa Albă: SUA nu se va mai afla în Afganistan în 2017

Casa Albă: SUA nu se va mai afla în Afganistan în 2017

Casa Albă: SUA nu se va mai afla în Afganistan în 2017
Sursa foto: conflict afgan
26 Noi 2009   •   01:44

Statele Unite nu se vor mai afla în Afganistan peste opt ani, a anunţat Casa Albă, pe fondul aşteptării ca Barack Obama să explice americanilor, săptămâna viitoare, de ce extinde eforturile de război.

Acesta se crede că va anunţa o suplimentare a trupelor cu 30.000 de soldaţi, parte a noii strategii ce va pune mai mult accent pe antrenarea trupelor afgane pentru ca soldaţii americani să se retragă în cele din urmă.
Deşi pare puţin probabil să ofere un orar de retragere, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, a declarat că liderul SUA va sublinia că implicarea în Afganistan nu este fără de sfârşit .

"Suntem în al nouălea an în Afghanistan. Nu vom mai sta acolo opt sau nouă ani," a precizat Gibbs. "Deplasarea acolo va fi limitată, şi este important ca poporul să înţeleagă acest lucru".
Casa Albă a estimat că va costa un milion pe an fiecare soldat în plus trimis în Afganistan. Gibbs mai arăta că factura conflictului, care a ajuns la 6,7 miliarde doar în iunie şi pierderile de vieţi. dacă războiul nesustenabil pe termen lung.
"Este foarte, foarte, foarte scump," puncta Gibbs .
Mesajul lui Obama către naţiune va fi transmis pe 1 decembrie de la ora 8 p.m.(0300 ora României - 2 decembrie) de la academia militară West Point.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close