Antena 3 CNN Externe Câştigător al premiului Nobel - noul secretar al Energiei în SUA

Câştigător al premiului Nobel - noul secretar al Energiei în SUA

Câştigător al premiului Nobel - noul secretar al Energiei în SUA
16 Dec 2008   •   16:12

Barack Obama a numit un câştigător al premiului Nobel a secretar al Energiei şi i-a acordat misiunea de a găsi resurse alternative la folosirea hidrocarburilor.Steven Chu a luat Nobelul pentru fizică în 1997 şi este unul dintre primii susţinători ai găsirea soluţiilor ştiinţifice la schimbarea climei.
Preşedintele ales a declaat că priorităţile administraţiei sale sunt încetarea dependenţei SUA de petrolul străin şi combaterea schimbării climatice globale. El aprecia că dependenţa energetică a SUA a crescut chiar când resursele globale încep să dispară. Obama a promis să facă schmbări în politicile ecologiste.
În pofida crizei economice, el a promis să facă din protecţia mediului o prioritate cu un ambiţios plan de a crea 2,5 milioane locuri de muncă.
?Toţi ştim că problemele îşi au rădăcina în dependenţa faţă de petrolul străin. Restrânge economia noastră, transferă bogăţii spre regimuri ostile şi ne face dependenţi de regiunile instabile?, declara Obama.
El declara că aceste ?pericole urgente? sunt eclipsate doar de ameninţarea pe termen lung reprezentată de schimbarea climei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: schimbarea climatica
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close