Antena 3 CNN Externe Ce aveau în bagaje elevele britanice care au fugit în Siria pentru a deveni mirese ISIS

Ce aveau în bagaje elevele britanice care au fugit în Siria pentru a deveni mirese ISIS

Ce aveau în bagaje elevele britanice care au fugit în Siria pentru a deveni mirese ISIS
Sursa foto: Foto captura YouTube
12 Mar 2015   •   11:35

Cele trei eleve de liceu din Marea Britanie, care au fugit în Turcia cu scopul de a ajunge în Siria, în luna februarie a acestui an, pentru a deveni soţii ale membrilor grupului terorist Statul Islamic, au luat în bagaje o mulţime de produse de igienă personală, scrie CNN.

O listă scrisă de mână, găsită în dormitorul uneia dintre fete, cuprinde obiecte pe care orice altă adolescentă le-ar adăuga în bagaj, înainte de a pleca într-o călătorie: truse de machiaj, sutiene, lenjerie intimă, cizme şi un epilator.

Diferenţa este că această listă de produse nu aparţine unei tinere care pleacă într-o vacanţă, scrie CNN, ci ar fi fost scrisă de una dintre cele trei tinere britanice, dornice să devină miresele luptătorilor ISIS.

Lista cu pricina conţine o serie de obiecte pe care trebuia să le cumpere, înainte de a părăsi Londra, printre care şi un telefon mobil. Tot aici apare şi o estimare a cheltuielilor de călătorie, de 2.190 de lire sterline.

Nu se ştie deocamdată de unde ar fi avut bani să achiziţioneze toate aceste lucruri.

Cele trei tinere britanice au fugit din Londra în Siria, via Turcia, în luna februarie, pentru a se alătura grupării teroriste Statul Islamic.

Shamima Begum (în vârstă de 15 ani), Kadiza Sultana (16 ani) şi încă o adolescentă de 15 ani al cărei nume nu a fost dezvăluit au plecat în Turcia la bordul unui avion care a decolat de pe aeroportul londonez Gatwick.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close