Antena 3 CNN Externe Ce mai "exportă" România? Maidanezii noştri invadează Bulgaria

Ce mai "exportă" România? Maidanezii noştri invadează Bulgaria

Ce mai "exportă" România? Maidanezii noştri invadează Bulgaria
Sursa foto: Foto: strays.in
de M.Z.    |    12 Mar 2014   •   21:51
Câini comunitari din România au ajuns să invadeze oraşul Silistra din Bulgaria, informează BTA, potrivit Agerpres.
 
Reprezentanţii unor organizaţii nonguvernamentale din oraş susţin că animalele traversează frontiera terestră între România şi Bulgaria, iar aceasta este una dintre cauzele creşterii populaţiei de maidanezi la Silistra.
 
Pe frontieră nu există niciun obstacol care să împiedice trecerea câinilor, susţin organizaţiile, ale căror nume nu au fost menţionate.
 
Potrivit datelor inspecţiei sanitare regionale, 27 persoane din judeţul Silistra au fost muţcate de câini de la începutul anului. 23 dintre aceste incidente au avut loc în oraşul Silistra, iar patru în alte localităţi. 
 
În 22 dintre cazuri, a fost vorba de câini fără stăpân. Primăria de la Silistra a anunţat că cel mai probabil adăpostul pentru câini comunitari va fi deschis cu întârziere din cauza unor litigii cu privire la proprietatea asupra trenului ales.

În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, arătau iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.
 
Pe 25 septembrie 2013, Curtea Constituţională a stabilit că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională.

Legea, adoptată după moartea lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de maidanezi, a fost contestată la CCR de un grup de 30 de parlamentari, din toate grupurile parlamentare, cu excepţia UDMR. 

Ce modificări aduce noua lege a maidanezilor. Amendamentele adoptate

Ce presupune eutanasierea câinilor. "Nu există nici un fel de barbarie în această lege"

Pe 2 septembrie 2013, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 

×
Subiecte în articol: caini maidanezi Bulgaria
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close