Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională a decis: Câinii maidanezi pot fi eutanasiaţi. Băsescu a promulgat legea

Curtea Constituţională a decis: Câinii maidanezi pot fi eutanasiaţi. Băsescu a promulgat legea

Curtea Constituţională a decis: Câinii maidanezi pot fi eutanasiaţi. Băsescu a promulgat legea
Sursa foto: Foto: strays.in
de M.Z.    |    25 Sep 2013   •   16:43
Preşedintele Băsescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân, după ce Curtea Constituţională a decis la prânz că textul legislativ este constituţional.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 25 septembrie, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
 

Pe 10 septembrie, proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri
 
În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, arătau iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.
 

Pe 2 septembrie, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close