Antena 3 CNN Externe Ce s-ar fi întâmplat cu Zuckerberg dacă Facebook dădea greş

Ce s-ar fi întâmplat cu Zuckerberg dacă Facebook dădea greş

Ce s-ar fi întâmplat cu Zuckerberg dacă Facebook dădea greş
Sursa foto: Foto: slashgear.com
23 Oct 2012   •   12:01

Dacă proiectul Facebook s-ar fi dovedit a fi unul sortit eşecului, Mark Zuckerberg ar fi intrat, cel mai probabil, în echipa Microsoft.

Aflat la conferinţa anuală a antrepenorilor desfăşurată la Universitatea din Stanford, Zuckerberg a declarat că ar fi luat în calcul să lucreze pentru Microsoft, adăugând că dintotdeauna a avut "un respect deosebit pentru această companie" şi că "mulţi absolvenţi de Harvard au ajuns să lucreze acolo", scrie telegraph.co.uk.

Zuckerberg s-a aflat în vizorul Microsoft chiar înainte de a pune bazele reţelei de socializare Facebook. În 2002, compania a încercat să cumpere Synapse, un player audio ce folosea inteligenţa artificială pentru a reţine tabieturile muzicale ale utilizatorilor, şi să-l recruteze pe Zuckerberg, însă acesta a preferat să meargă să studieze la Harvard.

In 2006, Microsoft a cumpărat acţiuni în valoare de 240 de milioane de dolari la Facebook.

Asemeni fondatorului Microsoft, Bill Gates, şi Zuckerberg a fost tentat devreme să abandoneze cursurile de la Harvard pentru a-şi lansa propria afacere.

"Am început să construiesc Facebook pentru că aveam nevoie de el la colegiu, ceea ce este însă o ironie, având în vedere că am părăsit cursurile”, a spus acesta, într-un discurs susţinut la conferinţă.

Cu toate acestea, Zuckerberg a sfătuit tinerii să nu-i urmeze exemplul, ci să profite cât mai mult de oportunităţile pe care studiul într-o universitate le poate oferi unui viitor antreprenor.



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close