Antena 3 CNN Externe Ce se va întâmpla cu zona euro în următorii trei ani. Anunțul făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene

Ce se va întâmpla cu zona euro în următorii trei ani. Anunțul făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene

Ce se va întâmpla cu zona euro în următorii trei ani. Anunțul făcut de  vicepreşedintele Comisiei Europene
30 Iun 2016   •   16:49

Comisia Europeană nu se aşteaptă la o extindere a zonei euro în următorii cel puţin trei ani, afirmă vicepreşedintele CE Valdis Dombrovskis, comisar UE pentru Euro şi pentru Dialog Social, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Nu va exista o extindere a zonei euro în următorii cel puţin trei ani", a declarat joi Valdis Dombrovskis, răspunzând, în cursul unei conferinţe de presă, la o întrebare privind posibilitatea extinderii spaţiului monedei unice europene ca reacţie la decizia de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În prezent, zona euro are 19 membri, din totalul de 28 de state ale Uniunii Europene. După eventuala ieşire a Marii Britanii, Uniunea Europeană va avea 27 de state membre.

Surse citate de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung declarau acum câteva zile că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar intenţiona să extindă zona euro la toate ţările membre ale Uniunii Europene ca reacţie la ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: zona euro
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close