Antena 3 CNN Externe Cea mai lungă eclipsă totală de soare va începe în India, la 03:00, ora României

Cea mai lungă eclipsă totală de soare va începe în India, la 03:00, ora României

Cea mai lungă eclipsă totală de soare va începe în India, la 03:00, ora României
21 Iul 2009   •   22:11

Mai sunt numai câteva ore până când întreaga Asie va fi cufundată în beznă. Cea mai lungă eclipsă totală de soare va începe în India, la 03:00 ora României. Acest eveniment astronomic este aşteptat cu înfrigurare de două miliarde de oameni. În timp ce unii sunt nerăbdători să vadă spectacolul, alţii se tem că eclipsa prevesteşte evenimente nefaste.

Primii care vor vedea eclipsa vor fi locuitorii Indiei. Umbra uriaşă a Lunii va merge apoi spre Nepal, Myanmar, Bangladesh şi China. În Beijing, sute de mii de oameni au luat cu asalt magazinele care vând ochelari speciali pentru eclipsă. Oamenii spun că nu vor să rateze evenimentul pentru nimic în lume.

Planetariumul din Beijing a pregătit ceva special pentru vizitatori, cu ocazia eclipsei de soare: în sala de expoziţie vor proiecta imaginea soarelui, de la un telescop, pe un ecran de 1,8 metri.

Eclipsa va dura 6 minute şi 39 de secunde, un record care nu va fi doborât înainte de anul 2132. Perioada întunecată va dura între trei şi patru minute în India şi aproximativ cinci minute deasupra oraşului chinez Shanghai.

Antena 3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close