Antena 3 CNN Externe Ceasuri antice în valoare de 10 milioane de dolari, înapoiate Ierusalimului de către Franţa

Ceasuri antice în valoare de 10 milioane de dolari, înapoiate Ierusalimului de către Franţa

Ceasuri antice în valoare de 10 milioane de dolari, înapoiate Ierusalimului de către Franţa
Sursa foto: ceas
20 Mar 2009   •   18:16

40 de ceasuri antice, evaluate la 10 milioane de dolari vor fi restituite Ierusalimului de către autorităţile franceze. Colecţia de ceasuri a fost furată de la Muzeul L.A. Mayer de artă islamică din Ierusalim în 1983 şi regăsită în Franţa în 2008, informează AFP.

În noiembrie 2008, autorităţile franceze au găsit cele 40 de ceasuri în două seifuri dintr-o bancă din Paris. Imediat după aceea, obiectele au fost date ambasadorului Israelului în Franţa, Daniel Shek.

Potrivit reprezentanţilor birourilor de poliţie din Franţa şi Israel, acest caz de furt a avut mai multe ramificaţii atât în Europa, cât şi în Statele Unite.

Furtul a avut loc în aprilie 1983. Atunci, colecţia de ceasuri antice a fost furată din Muzeul de artă islamică din Ierusalim.

Colecţia i-a aparţinut lui Sir David Lionel Salomons, primul primar evreu al Londrei. Ulterior, fiica acestuia, Vera Francis Salomons, a moştenit ceasurile.

Deşi au fost furate încă din 1983, ceasurile nu au putut fi plasate deoarece erau clasificate şi cunoscute în întreaga lume.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ierusalim
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close