Antena 3 CNN Externe Cel mai apreciat taur de coridă din Spania, clonat

Cel mai apreciat taur de coridă din Spania, clonat

Cel mai apreciat taur de coridă din Spania, clonat
Sursa foto: taur
02 Feb 2009   •   11:23

Unul dintre cei mai renumiţi tauri de coridă din Spania ar putea fi clonat la cererea proprietarului său. Pentru ca luptele spaniole să rămână la fel de spectaculoase, proprietarul animalului s-a decis să apeleze la ingineria genetică, anunţă Evenimentul Zilei.
El Alcalde (Primarul) este un taur de 450 de kilograme. Din cauza vârstei înaintate, animalul apare din ce în ce mai rar în arenă. Proprietarul acestuia, Vitoriano del Rio, unul dintre cei mai renumiţi crescători de tauri de luptă din Spania, a apelat la clinica americană ViaGen, cerând clonarea lui El Alcante.
Procedeul este similar celui folosit în cazul clonării celebrei oiţe Dolly. Animalului i se vor preleva celule şi se va crea un embrion din care se va dezvolta un taur identic.
În câteva zile, proprietarul taurului ar trebui să primească permisiunea Comisiei Europene (CE). Pasul următor este trimiterea celulelor la Austin, Texas, sediul clinicii.
În trecut, CE a mai permis clonarea unor cai de cursă. De aceea, proprietarul taurului este optimist. Acesta nu consideră ca vor fi probleme în cazul lui El Alcalde.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close