Antena 3 CNN Externe Cel mai bogat cetăţean francez cere cetăţenie belgiană. Află aici de ce

Cel mai bogat cetăţean francez cere cetăţenie belgiană. Află aici de ce

Cel mai bogat cetăţean francez cere cetăţenie belgiană. Află aici de ce
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
09 Sep 2012   •   13:28

Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franţa, preşedinte şi director general al grupului Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), a cerut cetăţenie belgiană, în timp ce guvernul preşedintelui Francois Hollande se pregăteşte să introducă o taxă controversată pe veniturile celor mai bogaţi cetăţeni.
   
LVMH a confirmat, într-un comunicat, că Arnault a cerut cetăţenie belgiană, însă grupul subliniază că miliardarul "este şi rămâne" un contribuabil în Franţa, potrivit WSJ.com.

"Potenţiala acordare de dublă cetăţenie, franco-belgiană, nu schimbă cu nimic această situaţie şi nici determinarea sa de a continau dezvoltarea grupului LVMH şi de a crea locuri de muncă în Franţa", notează compania, unul dintre cei mai mari producători de bunuri de lux din lume.
   
În comunicat se arată că Arnault are numeroase legături cu Belgia, atât la nivel personal cât şi profesional.
   
Preşedintele Comisiei pentru naturalizare din Belgia, Georges Dallemagne, a declarat că dosarul lui Arnault a fost depus la sfârşitul lunii august şi va fi "tratat ca toate celelalte".
   
El a adăugat că procedura va dura "în cel mai bun caz până la începutul anului viitor".
   
LVMH respinge ipoteza că mutarea lui Arnault este motivată fiscal, însă momentul pe care şi l-a ales miliardarul va intensifica dezbaterea privind un posibil exod al cetăţenilor francezi bogaţi către alte ţări din cauza politicilor fiscale controversate ale lui Hollande.
   
Hollande a anunţat în februarie că intenţionează să introducă o taxă de 75% pe veniturile personale care depăşesc 1 milion de euro pe an, în cadrul programul de reducere a deficitului bugetar al Franţei la sub 3% din PIB în 2013.

×
Subiecte în articol: cetatenie francez Franta Belgia grup
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close