Antena 3 CNN Externe Cel mai bogat om din lume nu este Bill Gates. Indiciile care îl pasează pe Putin deasupra tuturor miliardarilor

Cel mai bogat om din lume nu este Bill Gates. Indiciile care îl pasează pe Putin deasupra tuturor miliardarilor

Cel mai bogat om din lume nu este Bill Gates. Indiciile care îl pasează pe Putin deasupra tuturor miliardarilor
22 Apr 2017   •   09:31

Valoarea averii preşedintelui rus a fost mult timp subiect de curiozitate în întreaga lume, fiind aproape imposibil de descifrat. Conform zvonurilor, ar fi distribuită într-o reţea secretă de holdinguri, firme imobiliare şi conturi ale altor persoane, iar sumele ar fi colosale, conform publicaţiei Fortune. citată de businessmagazin.ro.

Cea mai des menţionată estimare provine de la fostul consilier la nivel înalt al Kremlinului, Stanislav Belkovsky. În 2007, el a afirmat că Putin avea o avere de cel puţin 40 de miliarde de dolari – cifre care l-ar fi plasat în primele zece locuri din clasamentul miliardarilor Forbes.

Mai târziu, în 2012, Belkovsky şi-a mărit estimările la 70 de miliarde de dolari, pe baza unor informaţii noi din „surse confidenţiale din jurul corporaţiilor”, potrivit unui interviu. Acest lucru l-a adus pe Putin la o distanţă remarcabilă de Bill Gates, care, potrivit Bloomberg, este cel mai bogat om din lume, cu o valoare netă estimată de 84 miliarde de dolari. Un critic mai puţin credibil afirma, de asemenea, că averea reală a lui Putin ar putea ajunge la 200 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Bill Gates
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close