Antena 3 CNN Externe Cel mai mare hotel de gheaţă din lume, inaugurat de Crăciun în Laponia

Cel mai mare hotel de gheaţă din lume, inaugurat de Crăciun în Laponia

Cel mai mare hotel de gheaţă din lume, inaugurat de Crăciun în Laponia
10 Dec 2008   •   19:43

Cel mai mare hotel de gheaţă din lume va fi inaugurat de Crăciun, în Laponia. Acesta va fi ridicat în Snowvillage, în apropiere de localitatea Kittila din Finlanda. Hotelul de gheaţă poate găzdui până la 60 de turişti pe noapte.
Paturile pe care turiştii vor fi nevoiţi să doarmă sunt făcute din blocuri de gheaţă care pot rezista la temperaturi cuprinse între zero şi cinci grade Celsius, informează The Telegraph. Vizitatorii hotelului în formă de iglu vor primi saci de dormit, pături de lână şi instrucţiuni despre ce trebuie să facă pentru a supravieţui pe timpul nopţii. La trezire, aceştia vor primi sucuri calde de fructe, pentru a-i ajuta să se încălzească.
Hotelul va avea şi două camere mai calde, construite la subsol, unde vor putea dormi perosanele care nu suportă temperaturile foarte joase.
Hotelul a fost construit de 15 sculptori, în trei săptămâni. Aceştia au avut nevoie de peste 1.000 de vagoane de zăpadă. Camerele sunt decorate cu sculpturi ornamentale şi cu instalaţii luminoase în diferite culori.
Designerul complexului din Snowvillage speră ca hotelul să reziste pânăm în luna aprilie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close