Antena 3 CNN Externe Cele trei membre Pussy Riot, condamnate la doi ani de închisoare, au făcut apel

Cele trei membre Pussy Riot, condamnate la doi ani de închisoare, au făcut apel

Cele trei membre Pussy Riot, condamnate la doi ani de închisoare, au făcut apel
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
27 Aug 2012   •   18:50

Cele trei membre ale trupei punk ruse Pussy Riot au făcut apel, luni, la decizia judecătorească prin care au fost condamnate la doi ani de închisoare pentru participarea, în februarie, la o manifestare anti-Putin organizată într-o catedrală din Moscova.
   
Potrivit AFP, unul dintre avocaţii apărării în acest caz, Violetta Volkova, a precizat că toate documentele pentru apel au fost depuse la dosarul deschis la Tribunalul municipal din Moscova.
   
Pe 21 februarie, cinci femei care purtau cagule pe faţă au ocupat altarul Catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova. Imitând o rugăciune, ele au invocat-o, pe ritmuri punk, pe Fecioara Maria, rugând-o "să îl alunge pe Putin" (de la putere, n.r.) şi au fost în cele din urmă evacuate de agenţii de securitate.
   
Trei dintre membrele formaţiei Pussy Riot - Nadejda Tolokonnikova, în vârstă de 22 de ani, Ekaterina Samuţevici, în vârstă de 30 de ani, şi Maria Alehina, în vârstă de 24 de ani - au fost identificate şi condamnate pe 17 august la doi ani de închisoare fiecare, o pedeapsă care i-a adus guvernului rus numeroase critici din străinătate.
   
Justiţia rusă le-a găsit vinovate pe membrele trupei de "huliganism" şi "incitare la ură religioasă".
   
Poliţia moscovită a anunţat săptămâna trecută că a ordonat căutarea celorlalte membre ale trupei Pussy Riot. Două dintre acestea au fugit din Rusia, a anunţat duminică formaţia pe pagina sa de Twitter.

"Două dintre membrele trupei noastre au reuşit să fugă din ţară şi să scape astfel de ancheta judiciară. Ele vor recruta feministe din străinătate pentru a organia noi acţiuni", a postat trupa.
   
În afară de cele cinci tinere femei, şi alte persoane - al căror număr exact nu este însă cunoscut - au participat la acea acţiune şi au filmat scena petrecută în catedrală.
   

×
Subiecte în articol: Moscova

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close