Antena 3 CNN Externe Membrele trupei Pussy Riot din Rusia, condamnate la câte doi ani de închisoare pentru "huliganism"

Membrele trupei Pussy Riot din Rusia, condamnate la câte doi ani de închisoare pentru "huliganism"

Membrele trupei Pussy Riot din Rusia, condamnate la câte doi ani de închisoare pentru "huliganism"
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
17 Aug 2012   •   16:25
UPDATE 18.40 - Cele trei membre ale trupei punk Pussy Riot au primit o pedeapsă de doi ani de închisoare fiecare, vineri, de Tribunalul din Moscova, care le-a găsit vinovate de "huliganism" şi "incitare la ură religioasă", scrie AFP.

"Este o ruşine! Este o nedreptate!", au strigat mai multe persoane în sala tribunalului, la anunţarea sentinţei, care a fost mai scurtă cu un an faţă de pedeapsa cerută de procuror. Nadejda Tolokonnikova a zâmbit în momentul în care a auzit sentinţa.
   
Citirea sentinţei a durat aproape trei ore, judecătoarea reluând în mare parte argumentele avansate pe 7 august de procuror, care ceruse atunci o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru cele trei membre ale trupei Pussy Riot.
   
Judecătoarea Marina Syrova a pus accentul pe caracterul de "sacrilegiu" al faptei comise de Pussy Riot şi pe "ura lor faţă de religie", citând pe larg declaraţiile angajaţilor şi membrilor echipei care asigură paza catedralei, ce au depus plângere în justiţie pentru "suferinţele" care le-au fost cauzate de "rugăciunea punk" a tinerelor muziciene.



Cele trei membre ale formaţiei Pussy Riot sunt "vinovate de huliganism", a declarat vineri preşedintele tribunalului Hamovniceski la Moscova, la începutul citirii sentinţei, relatează AFP.
   
Judecătoarea Maria Sirova a reluat în mare parte argumentele procurorului, care a cerut o condamnare de trei ani pentru Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samuţevici şi Maria Alehina, pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă".
   
Cele trei tinere au interpretat în februarie o "rugăciune punk" în catedrala Mântuitorului Iisus din Moscova, cerând Sfintei Fecioare să "îl îndepărteze pe Putin" de la putere.
   
Judecătoarea a subliniat că acuzatele nu şi-au regretat faptele, au "încălcat ordinea publică" şi au adus "ofense sentimentelor (religioase) ale credincioşilor".
   
Avocaţii tinerelor au cerut achitarea lor. Pedeapsa maximă pentru "huliganism" este de şapte ani de muncă silnică.
   

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close