Antena 3 CNN Externe Poliţia moscovită, pe urmele celorlalte membre Pussy Riot care au participat la rugăciunea anti-Putin

Poliţia moscovită, pe urmele celorlalte membre Pussy Riot care au participat la rugăciunea anti-Putin

Poliţia moscovită, pe urmele celorlalte membre Pussy Riot care au participat la rugăciunea anti-Putin
Sursa foto: Foto: AFP/ Mediafax
20 Aug 2012   •   17:32

Membre ale trupei Pussy Riot, care au participat la o "rugăciune punk" împotriva lui Vladimir Putin într-o catedrală din Moscova, sunt căutate de poliţia moscovită în condiţiile în care trei membre ale grupului au fost deja condamnate, săptămâna trecută, la doi ani de închisoare, informează AFP.
   
"În prezent, au loc operaţiuni de căutare", a declarat un reprezentant al poliţiei din Moscova.
   
Pe 21 februarie, cinci femei care purtau cagule pe faţă au ocupat altarul catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova. Imitând o rugăciune, ele au invocat-o, pe ritmuri punk, pe Fecioara Maria, rugând-o "să îl alunge pe Putin" (de la putere, n.r.) şi au fost în cele din urmă evacuate de agenţii de securitate.
   
În afară de cele cinci tinere femei, şi alte persoane - al căror număr exact nu este însă cunoscut - au participat la acea acţiune şi au filmat scena petrecută în catedrală.

Vineri, Nadejda Tolokonnikova, în vârstă de 22 de ani, Ekaterina Samuţevici, în vârstă de 30 de ani, şi Maria Alehina, în vârstă de 24 de ani, au fost condamnate la câte doi ani de închisoare pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă".



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close