Antena 3 CNN Externe Principalul centru aerospatial rusesc, în flăcări | Acesta esta al 6-lea incendiu din Rusia în decurs de o lună

Principalul centru aerospatial rusesc, în flăcări | Acesta esta al 6-lea incendiu din Rusia în decurs de o lună

S-au înmulţit incendiile izbucnite la structurile sensibile ruseşti, ca parte a războiului cibernetic dus cu Ucraina.

Principalul centru aerospatial rusesc, în flăcări | Acesta esta al 6-lea incendiu din Rusia în decurs de o lună
Sursa foto: Twitter/tempoweb
de Alexandra Ionescu    |    21 Mai 2022   •   13:47

Flăcările s-au dezvoltat într-o substaţie de transformare din sediul Institutului Central de Aerohidrodinamică Jukovski (TsAGI) din regiunea Moscova, cel mai important centru din sectorul aerospaţial rusesc.

Ulterior, sursa care a lansat informaţia a explicat că incendiul a fost stins şi nu au fost înregistrate victime. LaTsAGI s-au dezvoltat proiectele rachetei Energy şi ale navetei spaţiale Buran.

Cel de astăzi, de la Institutul Central de Aerohidrodinamică Jukovski, nu este primul incendiu care a avut loc în Federaţia Rusă de la începutul războiului din Ucraina.

Alte incendii din Rusia

Alte cazuri de acest gen Pe 21 aprilie, flăcările s-au extins la Tver, la 150 de kilometri nord-vest de Moscova, în Institutul Central de Cercetare al Forţelor de Apărare Aerospaţială al oraşului, considerat Cap Canaveral-ul rusesc, care se ocupă şi de lansarea rachetelor şi sistemele de apărare.

Ulterior, un alt incendiu de amploare s-a dezvoltat în cea mai mare fabrică rusească de solvenţi chimici din oraşul Kineshma, la 400 de kilometri de capitală. Pe 1 mai, un nou incendiu într-o uzină din Perm, în centrul Uralului, unde se produce praf de puşcă pentru arme, inclusiv sistemele de rachete Grad şi Smerch, informează Mediafax.

Pe 3 mai, un depozit de 33.800 de metri pătraţi a fost cuprins de flăcări. Era un depozit al editurii proKremlin Prosveshchenie. Pe 4 mai a venit rândul să ardă zona industrială Nijni Novgorod, la est de Moscova, unde au fost arşi 2.000 de metri pătraţi dintr-un depozit de solvenţi.

În ultimele săptămâni, surse apropiate Kremlinului nu au exclus ipoteza că incendiile din structurile sensibile ruseşti ar putea fi atribuite războiului cibernetic purtat cu Kievul, dar ar putea fi mâini criminale şi din interior, ca reacţie de răspuns la războiul pornit de Putin.

×
Subiecte în articol: Rusia Centru Aerospatial incendiu
Parteneri
Cod galben de ploi, vijelii și grindină! București și alte 23 de județe vizate
x close